SREĆKO NIJE POČINIO BILO KAKVO KRIVIČNO DELO: Oglasio se advokat Sofronijevića

D. Z.

15. 04. 2024. u 17:22

ADVOKAT Nebojša Vlajić uložio je danas žalbu sudu u Prištini na odluku o određivanju jednomesečnog pritvora njegovom branjeniku Srećku Sofronijeviću (39) iz Zvečana, uhapšenom u subotu na administrativnim prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka. Kako je u izjavi za naš list kazao advokat Vlajić nema osnovane sumnje da je njegov branjenik počinio bilo kakvo krivično delo kao i da nema razloga za određivanjem pritvora jer - nema opasnosti od bekstva.

СРЕЋКО НИЈЕ ПОЧИНИО БИЛО КАКВО КРИВИЧНО ДЕЛО: Огласио се адвокат Софронијевића

foto d.z.

- Nema ni opasnosti od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu, gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće ni sada - kazao je Vlajić negirajući navode tužilaštva da "ukoliko bude slobodan Sofronijević može da se sakrije ili pobegne radi izbegavanja krivične odgovornosti, pošto je okrivljeni i državljanin Republike Srbije".

Inače, tzv. kosovsko tužilaštvo tereti Sofronijevića za više krivičnih dela poput "napada na službeno lice u saizvršilaštvu i neovlašćeno posedovanje oružja", dok je prema optužbama policije bio osumnjičen i za navodno "teško ubistvo u pokušaju", "poziva na otpor, učešće u nemirima i huliganstvo" i "uništavanje ili oštećenje imovine" odnosno „napad na ustavni poredak Kosova“ u oktobru mesecu 2021 godine u Zvečanu prilikom upada pripandika tzv kosovske specijalne policije.

Sofronijević je 13 oktobra ranjen hicem ispaljenim iz vatrenog oružja pucnjem u leđa dok mu je iz grudnog koša izvađen metak u bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.Više meseci lečio se potom na VMA u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?