"SRBIJA JE KRIVA ZA GENOCID" Novinarka iz Sarajeva provocirala Vučića, on joj brutalno odgovorio: Nemojte da izmišljate!

Novosti online

16. 04. 2024. u 12:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obilazi štandove na Sajmu privrede u Mostaru, a novinarka iz Sarajeva pokušala je da isprovocira predsednika rekavši da je utvrđeno pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu da je Srbija kriva zato što nije sprečila genocid.

СРБИЈА ЈЕ КРИВА ЗА ГЕНОЦИД Новинарка из Сарајева провоцирала Вучића, он јој брутално одговорио: Немојте да измишљате!

Foto: Printksrin

- Nije tačno, nemojte da izmišljate, utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete narod, kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper. Vi morate u Sarajevu da izmislite uvek nešto - rekao je Vučić.

- Nije problem, neće se pominjati ni neke druge zemlje u budućnosti kada mi budemo podnosili predlog rezolucija o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima. Nijedna zemlja se neće pominjati kada mi budemo to podnosili - rekao je predsednik.

- U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin, nije bio problem da dođe neko da pokaže pijetet i žaljenje, nemojte da izmišljate i spekulišete oko presuda koje nisu onakve kakve ih predstavljate - rekao je Vučić novinarki iz Sarajeva.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici.

Dodao je da Srbi u BiH ne žele da žive sa narodom koji im želi da im prikači etiketu genocidnog naroda.

- Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)