BEOGRAD ULAŽE PRIGOVOR: Savet Evrope odbio amandmane Srbije, Mađarske i Italije za prijem tzv. Kosova

Tanjug

16. 04. 2024. u 13:13

ŠEFICA srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja izjavila je da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PSSE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koje su predložili članovi italijanske delegacije i član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

БЕОГРАД УЛАЖЕ ПРИГОВОР: Савет Европе одбио амандмане Србије, Мађарске и Италије за пријем тзв. Косова

Teško do članske karte SE, Foto promo

Pilja je u izjavi za Tanjug dodala da su amandmani odbijeni velikom većinom i da se samim tim neće razmatrati na plenarnoj sednici PS SE, osim ukoliko se ne uloži prigovor.

Srpska delegacija u PS SE podnela je juče 10 amandmana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, a njima se, pored ostalog, traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo kao i da formiranje ZSO bude pretpristupni uslov.

Članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske podneli su amandman na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope (SE), kojim se traži da članstvo tzv. Kosova bude uslovljeno formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)