BRNABIĆ: Umesto da se zajedno kao parlament bavimo Savetom Evrope, mi se bavimo Đilasovim zahtevima

Novosti online

16. 04. 2024. u 18:09

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić rekla je danas da joj je žao što u ovim teškim trenucima za našu zemlju, parlament nije jedinstven u odbrani interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji već se bavi zahtevima Dragana Đilasa za održavanje lokalnih izbora, koji su protiv ustavni.

БРНАБИЋ: Уместо да се заједно као парламент бавимо Саветом Европе, ми се бавимо Ђиласовим захтевима

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ona je rekla da je opozicija nije čak ni pitala šta se dešava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, što je par ekselans stvar parlamenta, već menja svoje zahteve iz dana u dan. 

- Umesto da se svi zajedno bavimo Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope, jer je to do parlamenta. Naši narodni poslanici su tamo i bore se. Umesto zajedno da se bavimo pitanjem Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope, mi se bavimo stalnim izmišljanjem novih predloga i zahteva Đilasove opozicije. Mislite da su me pitali šta se dešava u Savetu Evrope? Mislite da su me pitali kako možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji - pitala je Brnabićeva.

Ona ističe da opozicija nijednom nije predložila da preko svojih kontakata u Berlinu, Bundestagu pomogne svojoj zemlji i odbrani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

- Mislite da su mi rekli hajde mi da pozovemo Berlin, svako malo smo tamo, da im kažemo ljudi, aman, pa šta je sa Zajednicom srpskih opština? Pa Olaf Šolc, nemački kancelar, je nebrojeno puta rekao prvo Zajednica Srpskih opština pa onda uopšte priča o Savetu Evrope. Mi imamo odlične odnose sa Berlinom, mi ćemo da okrenemo telefon, mi ćemo da pomognemo našoj zemlji, našem narodu na Kosovu i Metohiji. Mi ćemo da doprinesemo miru i stabilnosti u regionu, mi ćemo da se borimo za to. Pošto mislim da oko toga ne treba da imamo drugačija mišnjenja – ZSO apsolutni preduslov svih preduslova za bilo šta. Ali – ne. Ja se sedam sati dnevno bavim tumačenjem njihovih predloga. Ja sam čitav vikend čitala njihove predloge, analizirala sam ga, konsultovbala se sa prevnim ekspertima iz skupštine, kako možemo da izađemo u susret njihovim preldozima. Nakon svega toga, ja im pošaljem odgovor. I onda ujutru dobijem jedan potpuno novi predlog koji nema ama baš nikakve veze sa onim od petka, sve ono što smo radili nema veze, puj pike ne važi. Ceo vikend sam mogla da se bavim samo Ujedinjenim nacijama, mogla sam da se bavim Savetom Evrope, mogla sam nešto da pomognem predsedniku Aleksandru Vučiću koji se ubi čovek boreći se. Ne, ja se bavim predlozima koji su oni preko noći promenili. Parlamentarna skupština Saveta Evrope... Ljudi, hajde da se bavimo ozbiljnim stvarima. To je moja poruka - zaključila je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave