"RUSIJA NEĆE PODRŽATI REZOLUCIJU O SREBRENICI": Vulin se sastao sa Patruševim u Sankt Peterburgu

Novosti online

24. 04. 2024. u 14:42

ALEKSANDAR Vulin sastao se danas u Sankt Peterburgu sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja.

РУСИЈА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Вулин се састао са Патрушевим у Санкт Петербургу

Foto Tanjug

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev istakao je tokom razgovora sa Aleksandrom Vulinom da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.

Nikolaj Patrušev je istakao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da donese, te da će Rusija po ovom pitanju iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo sprečeno.

Patrušev je okarakterisao kao posebno licemerstvo to što Nemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. veku.

Nikolaj Patrušev čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev zahvalio se Aleksandru Vulinu na svim naporima i doprinosu koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će sa Aleksandrom Vulinom lično i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbednosti.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)