EVO PROTIV ČEGA SE VUČIĆ BORI KAO LAV: Iz Sarajeva priznali da žele ceo srpski narod proglase genocidnim

Novosti online

29. 04. 2024. u 17:08

DEKAN Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo priznao je da postoji namera Sarajeva da ceo srpski narod proglase genocidnim.

ЕВО ПРОТИВ ЧЕГА СЕ ВУЧИЋ БОРИ КАО ЛАВ: Из Сарајева признали да желе цео српски народ прогласе геноцидним

Foto: Printskrin Hajat TV

- Rezolucija UN potvrdiće da srpska nacija snosi moralnu odgovornost za genocid - tvrdi on.

- Ono do čega će usvajanje rezolucije u Generalnoj Skupštini dovesti, čega su oni svesni, jeste da će se ta globalna zajednica svakog 11. jula sećati genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, kojeg su počinile policijske i vojne snage Republike Srpske, kako je presudio Međunarodni sud pravde u Hagu i zbog čijeg nesprečavanja je u istoj toj presudi krivom proglašena Srbija. To je istovremeno jedna vrsta moralne odgovornosti svih onih koji se nisu suprotstavili tome, a u čije ime je on činjen. Jer, tadašnje političko i vojno rukovodstvo i entiteta RS i Srbije da to čini, dakle, sve što čini čini u ime nacije. I tu leži ta moralna odgovornost - rekao je Turčalo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je ranije da bi usvajanjem rezolucije o Srebrenici došlo do relativizacije samog pojma genocida.

Vučić zastupa stav da se radi o ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom