MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: Za vreme svoje vlasti ste rasprodali u bescenje sve što ste mogli... doveli ste zemlju do prosjačkog štapa

Novosti online

07. 05. 2024. u 14:25

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je na nove sramne prozivke Dušana Nikezića, koje su se mogle pročitati danas u opozicionim medijima.

МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: За време своје власти сте распродали у бесцење све што сте могли... довели сте земљу до просјачког штапа

Foto: Instagram/ mali_sinisa

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

"Dušana Nikezića je toliko zaboleo moj jučerašnji odgovor koji se tiče dolaska predsednika NR Kine Si Đinpinga u Beograd, da je stigao da se dotakne i bugarskih grafologa, jer u ovoj našoj priči, oni su izgleda ključni. Mogao bih i ja da se dotaknem svih malverzacija vašeg oca i njegovog hapšenja, ali neću, jer mislim da je važno da se držimo naše teme.

A tema je da ste za vreme svoje vlasti rasprodali u bescenje sve što ste mogli, da ste doveli zemlju do prosjačkog štapa, a narod ostavili na ulici.

Baš zahvaljujući vašoj 'ekspertskoj' politici i Železara i RTB Bor su bili na ivici ponora, jedva se održavajući u životu. I da nije bilo te, kako nazivate, nesposobne SNS vlasti, hiljade i hiljade porodica u Smederevu i Boru, ali i okolini, ostalo bi bez posla, prihoda, bez jednog jedinog dinara. Toliko ste uništili zemlju da nismo mogli sami dva velika giganta, u vaše vreme pretvorene u ruine, da izvadimo iz pepela. Svojom 'ekspertizom' skroz ste ih urušili.

Prijatelji, koje vi niste imali, koji vas nisu cenili ili vam pre nisu verovali, svojim ulaganjem pomogli su nam da spasemo Železaru Smederevo i RTB Bor. Naši kineski prijatelji spasili su 5.000 radnih mesta u Železari Smederevo, kao i 5.000 radnih mesta u RTB Bor, spasili su proizvodnju, a zaslužni su i za povećanje našeg ukupnog izvoza u svet. I to je istina.

Istina je i da pokušavate da zaplašite građane, da li zbog neznanja ili samo zato što ne možete da podnesete uspeh Srbije, da će Sporazum o slobodnoj trgovini dodatno pogoršati poziciju naše zemlje i naneti joj nesagledive posledice po privredu. To je još jedna vaša velika izmišljotina i laž. Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom je ogroman uspeh za našu zemlju. Zahvaljujući baš tom sporazumu naše domaće firme imaće na raspolaganju ogromno tržište za slobodan izvoz, a Srbija će postati najbolje mesto za ulaganje u ovom delu Evrope.

Nakon stupanja na snagu, sporazum će predstavljati dodatni podstrek za dalje unapređenje privredne saradnje, i značajno će doprineti povećanju konkurentnosti srpske privrede, izvoza i zaposlenosti, uključenju srpskih kompanija u kineske i međunarodne lance snabdevanja, ali i povećanju zajedničkih investicija.

Ako govorimo o kineskim investicijama, reći ću vam da je, poređenja radi, u 2012. godini udeo kineskih stranih direktnih investicija u Srbiji iznosio svega 0,1% sa 1,3 miliona evra. Godine 2021. Kina je sa uloženih 640,4 miliona evra dospela na prvo mesto po stranim direktnim investicijama u Srbiji. Već 2022. godine Kina je investirala čak 1,4 milijarde evra u Srbiju, dok su ova ulaganja u prva tri kvartala 2023. iznosila 817,3 miliona evra. Time Kina već treću godinu u nizu ima značaj najvećeg stranog investitora u Srbiji. Na ovaj način je zaposleno blizu 30 hiljada ljudi.

Kada je reč o izvozu, u periodu od 2012. do 2022. godine izvoz Srbije u Kinu je povećan čak 185 puta - sa 6,4 miliona dolara u 2012. godini uvećan je na 1,2 milijarde dolara u 2022. godini.

I tako dalje, mnogo je razloga zašto nam je Kina važan strateški partner, i isto tako mnogo razloga za vašu glavobolju. Ponosni smo na naše čelično prijateljstvo, koje će dodatno da bude učvršćeno posetom predsednika Si Đinpinga.

I zato, Nikeziću, bolje nemojte da pratite medije ovih dana, da vas ne boli glava od dobrih vesti" poručio je Mali.

BONUS VIDEO: DARKO MILIČIĆ: Ako Vučić ne pobedi, Srbiju čekaju teški dani po svim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)