MAĐARSKA ĆE GLASATI PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Sijarto javno potvrdio stav

Novosti online

15. 05. 2024. u 12:03

MAĐARSKA će glasati protiv rezolucije o Srebrenici, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

МАЂАРСКА ЋЕ ГЛАСАТИ ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Сијарто јавно потврдио став

Foto: Tanjug/Panon TV/Molnar Edvard

Sijarto je na konferenciji za novinare rekao da ta rezolucija namerno ili nenamerno demonizuje celi srpski narod za tragediju u Srebrenici.

- BiH je napravila ozbiljne iskorake na putu evropske integracije. U martu je odlučeno da se započne pregovarački proces o pridruživanju EU. Važno je da svi entiteti i narodi u BiH daju svoj doprinos. Tu harmoniju koja se stvorila u BiH i koja je dovela do saglasnosti po tom pitanju razbijena je jednostranim delovanjem nelegitimnog visokog predstavnika koji je na svoju ruku izmenio Izborni zakon. Tu stabilnu situaciju i razumevanje u BiH može da poljulja i donošenje rezolucije o Srebrenici u UN, što bi dovelo do demoralizacije srpskog naroda. Mislimo da treba prestati sa jačanjem tenzija i tim namerama - rekao je Sijarto.

On je ocenio da je sredstvo za smirivanje tenzija pridruženje Balkana EU, preneo je RTRS.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvodiće delegaciju Srbije na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici, a koja je zakazana za 23. maj, u 16 časova.

Diplomatska borba predsednika Vučića traje nedeljama unazad, a na dan kada će šef države voditi najtežu borbu do sada ceo srpski narod biće uz njega.

Sve diplomatske aktivnosti predsednika Vučića dovele su do toga da se termin održavanja sednice više puta pomera, što je veliki uspeh i pobeda jedne male zemlje, a čiji je predsednik pokazao da je izuzetno hrabra i velikog srca, kao i to da je spremna da izbori da se njen glas poštuje i čuje svuda u svetu. Više o tome čitajte klikom OVDE!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!