"U ISTORIJSKE UDŽBENIKE ĆE UĆI ONO ŠTO ĆU IM REĆI" Vučić pred borbu u NJujorku: Niste kaznili one koji su vadili oči sudiji Slobodanu Iliću

Novosti online

16. 05. 2024. u 21:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da će u istorijske udžbenike ući ono što će u Njujorku reći o Rezoluciji o Srebrenici.

У ИСТОРИЈСКЕ УЏБЕНИКЕ ЋЕ УЋИ ОНО ШТО ЋУ ИМ РЕЋИ Вучић пред борбу у Њујорку: Нисте казнили оне који су вадили очи судији Слободану Илићу

Foto: Printskrin

- Lažu sve vreme. Kažu da nema kolektivne krivice, a koje ime piše u rezoluciji? Niste kaznili one koji su vadili oči sudiji Slobodanu Iliću! Ko postoji da ga Srbija nije isporučila? Sve je isporučila. Što lažete za individualnu odgovornost? Ja se ne osećam nemoćno, ušao sam u ring protiv nekog ko je trostruko teži, znajući da ćemo da izgbuimo, ali da ćemo da se borimo - kaže Vučić.

Nikada im nije bila nauka argument, objasnio je on.

- Po kojoj to nauci možete imati dva živa svedoka i nekoliko izjava već pokojih svedoka za vađenja očiju i ubistvo sudije Slobodana Ilića i da vam preglasavanjem sudija u Haškom tribunalu 3 prema 2 oslobode zločinca (Nasera Orića) ? Pa gde je tu pravda? Nema je - rekao je predsednik Srbije.

Traže reviziju istorije i ratnu odštetu, rekao je on.

- Nemaju drugi cilj, ništa drugo ih ne interesuje. Jer nisam dovoljno pognuo glavu 2015. godine? Niste želeli žaljenje, da neko pokaže kajanje i najveći mogući pijet? A šta želite, kaznu za ceo narod, što lažete vi u Berlinu, u Vašingtonu, svuda, da je u pitanju individualna krivica? - pitao je je Vučić.

Vučić navodi da će naš otpor će biti veoma jak i snažan.

- Ne da nisu postigli jedinstvo, nego su podelili svet. Oni ovo izazivaju uvek. Zanimljivo je kako ljudi iz regiona misle da mogu da donose odluke o Srbiji, a samo mi ne možemo.

Foto: RTS/printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!