NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VUČIĆ PRED POLAZAK U NJUJORK: Predsednik se pomolio u Hramu Svetog Save (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 05. 2024. u 05:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ovog jutra se u Hramu Svetog Save, pred put u Njujork, pomolio Bogu, a zajedno sa njim su bili i predstavnici Srba iz regiona. Molitvu je predvodio patrijarh Porfirije, koji je blagoslovio predsednika pred put koji će biti veoma izazovan i težak.

ВУЧИЋ ПРЕД ПОЛАЗАК У ЊУЈОРК: Председник се помолио у Храму Светог Саве (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Predsednik napustio hram

Foto: Novosti

Počela molitva

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Molitvu je predvodio patrijarh srpski Porfirije.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Patrijarh je blagoslovio predsednika, poželeo mu sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji su pred njim.

Pored molitve poglavar SPC je poručio da ćemo u Njujorku snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinioca genocida.

- Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi - poručio je patrijarh u besedi.

Foto: Novosti

Predsednik stigao u Hram

Predsednik Vučić je zajedno sa patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom stigao u Hram Svetog Save, gde će biti obavljena molitva.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

U hramu su i brojni zvaničnici iz Srbije i RS.

Foto: Novosti

Fotografije ispred Hrama

Foto: Novosti

 

Foto: Novosti

Gradonačelnik Pljevalja Dario Vraneš takođe je došao kao bi izrazio podršku predsedniku Srbije.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Kako je predsednik Vučić juče istakao, narednih dana će se baviti Srbijom i interesima našeg naroda.

- Narednih pet dana neću odgovarati ni na kakva pitanja o domaćoj politici. Baviću se samo našom jedinom Srbijom, našim interesima. Hvala građanima koji jesu uz svoju otadžbinu. Rekao sam da znam da će mi još manje oprostiti što sam im sve trikove prozereo. Politički sam veteran, ne plašim ih se, ne plašim se zatvora, smrti, jedino se plašim suda svog naroda - rekao je Vučić.

Podsećamo, Vučić danas putuje za Njujork, gde će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, da bi se borio i da se suprotstavi jače nego što se misli. U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri, istakao je Vučić.

Predsednik Vučić rekao je pred put u Njujork, gde će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja, da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!