PRIVEDENO NEKOLIKO DEMONSTRANATA: Policija pred ponoć odgovorila na provokacije

Novosti online / Agencije

11. 07. 2020. u 23:45

Ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku u Beogradu i večeras su se okupili građani na protestu protiv vlasti koji se održava svake večeri od 7. julaj.

ПРИВЕДЕНО НЕКОЛИКО ДЕМОНСТРАНАТА: Полиција пред поноћ одговорила на провокације

Foto K. Mihajlović

Peti dan zaredom demonstranti su se okupili ispred Skupštine u Beogradu. Okupljenima se obratio i monah Antonije Davidović, koji od 2016. godine svake subote protestuje protiv potapanja manastira valjevske Gračanice.

Na stepeništu na ulazu u Skupštinu paljene su sveće za Ljubisava Đokića, poznatijeg kao Džo Bagerista, koji je simbol demonstracija na kojima je 5. oktobra 2.000. godine srušen režim Slobodana Miloševića, a koji je preminuo danas u Beogradu.

Foto K. Mihajlović

Počast Džou Bageristi

Građanima su se u jednom trenutku pridružili i funkcioneri Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i Marinika Tepić, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, članovi pokreta "Ne davimo Beograd", i funkcioner Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Na protestu je najveći broj mladih ljudi koji stoje ili se kreću na platou ispred Skupštine Srbije a neki od njih imaju i biciklističke šlemove na glavama.

Okupljeni građani protestuju mirno a tokom dosadašnjeg protesta nije bilo incidenata niti ozbiljnijih provokacija, niti pokušaja nasilnog ulaska u Skupštinu.

Iako prisustvo policije nije vidljivo, konjica i interventna brigada smeštene su sa druge strane zgrade Narodne skupštine, u Kosovskoj ulici.

Malo pred ponoć policija je prvi put intervenisala. Policija je odgovorila na provokacije grupe mladih demonstranata i nekoliko njih privela. Incident je kratko trajao, jer su se demonstranti razbežali.

Foto N. Karlić

Šetnja u Novom Sadu

MIRAN I KRATAK PROTEST U NOVOM SADU: BLOKIRALI VARADINSKI MOST

TOKOM tročasovnog mirnog protesta u subotu uveče u Novom Sadu, demonstranti, ne više od 300 mahom mladih ljudi,u dva navrata na po desetak minuta blokirali su Varadinski most u prisustvu saobraćajne policije.

Deo šetnje bila je i poseta Policijskoj stanici „Stari grad“. Pred zgradu su ostavili hranu za pse i uzvikivali „Mi vas plaćamo“.

Oko 21 sat vođa protesta Miran Pogačar, član Združene akcije "Krov nad glavom" koji je u sredu povodom razbijanja Gradske kuće bio uhapšen, a u petak je pušten iz pritvora, na Trgu slobode objavio je da je protest završen, te da se sutra neće održati i pozvao one koji su u mogućnosti da odu u nedelju na demonstracije u Beogradu.

(J. S.- S. B.)

 

Foto N. Karlić

Protest u Novom Sadu


ŠETNjA U NIŠU ZAVRŠENA ISPRED KORDONA

Kordon policije raspoređen kod nadvožnjaka na Bulevaru 12. februar u Nišu zaustavio je večeras protestnu kolonu i nije joj dozvolio da nastavi dalje ka aeorodromu i auto-putu Beograd-Niš, ali nije bilo incidenata.

Učesnici protesta su seli na kolovoz i zapevali "Bože pravde", a potom skandirali "Isti smo narod" i "Spustite štitove".

Pojedini demonstranti su policajcima poklonili cvetove od papira.

Nakon kraćeg zadržavanja ispred kordona učesnici protesta su se mirno razišli.

Foto Tanjug

Kratkotrajna blokada u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)