SVE PODSEĆA NA INKVIZITORSKE LOMAČE: Mitropolit Porfirije o javnim pretnjama episkopu Irineju

Novosti online

23. 07. 2020. u 19:04

U crkvenoj javnosti je osećaj uznemirenja i indignacije izazvao snimak spaljivanja fotografije episkopa bačkog dr Irineja Bulovića, objavljen na Jutjubu, saopštava mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

СВЕ ПОДСЕЋА НА ИНКВИЗИТОРСКЕ ЛОМАЧЕ: Митрополит Порфирије о јавним претњама епископу Иринеју

Foto V. Danilov / N. Fifić

U saopštenju se navodi da je nesumnjivo da se ne radi samo o provokaciji, nego o programskom pozivu na brutalan obračun sa vladikom Irinejem.

- Sablasna tišina koja prati spaljivanje fotografije na trščanoj ogradi podseća na inkvizitorske lomače ili na slične, ritualne egzekucije. Sve to nam otkriva nesumnjivi devijantni karakter realizatora snimljenog sablasnog performansa, koji ovim putem zapravo svima upućuje nemušti vapaj za pomoć. O takvim teškim psihičkim problemima, nažalost, suviše često saznajemo preko medija, kada masovne ubice ovakve poruke prvo objave na internetu, a potom krenu u realizaciju- navodi se u saopštenju mitropolita Porfirija.

U saopštenju se zaključuje da je u ovakvim slučajevima velika odgovornost državnih organa, jer, ne radi se o pretnji samo prema episkopu Irineju i njegovoj okolini, nego i za društvo, a najviše za samog počinioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega