SRAMNO LICITIRANjE ŽRTVAMA: Tokom NATO bombardovanja, američki zvaničnici tvrdili su da su Srbi ubili pola miliona Albanaca

dr Slobodan Vuković

14. 08. 2020. u 10:00

СРАМНО ЛИЦИТИРАЊЕ ЖРТВАМА: Током НАТО бомбардовања, амерички званичници тврдили су да су Срби убили пола милиона Албанаца

Arhiva

Tokom ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini i godinama nakon njihovog završetka, mediji i zvaničnici jednom su tvrdili da je poginulo 200.000 muslimana (što je u propagandne svrhe lansirala američka CIA), drugi put 250 hiljada pretežno Muslimana, a treći put "skoro 300.000", čega se mnogi na Zapadu, kao i muslimanski zvaničnici, mediji i "nezavisni naučnici", i dan-danas drže.

Pedi Ešdaun, visoki predstavnik Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, kako prenosi Ed Vulijami, profesionalni svedok u Haškom tribunalu, najpre je tvrdio da je u Bosni i Hercegovini poginulo 300.000 ljudi, a deset godina nakon završetka rata izjavljuje da je reč o 250.000 ljudi; taj podatak je nebrojeno puta u medijima i od evro-američkih zvaničnika ponovljen. Klinton će ga u vreme NATO agresije na Srbiju, takođe, nekoliko puta ponoviti.

Hamburški "Špigel", koji propagira objektivnost, u više navrata će svoje čitateljstvo izvestiti da je u BiH poginulo 200.000 pretežno Muslimana, koji su "žrtve klanja", što je Die Zeit, 15 godina nakon završetka rata, ponovio da bi opravdao NATO (i Nemačku) agresiju na Srbiju 1999. godine. Najdalje je, koliko je nama poznato, otišla češka novinarka Jitka Obzinova, koja je na TV programu (11. jula 1993. u 19.30) izlicitirala 500.000 mrtvih. Koliko je ta paradigma, preslikana iz medija i izjava zvaničnika, postala dominantna, dokazuje i podatak da se nje drže i, naizgled, ozbiljne studije. Ona je, pre svega, zasnovana na predrasudama i raširenom mitu o visokim moralnim kvalitetima zapadnih novinara, kojima se veruje.

Kako su se zapadni novinari, bez provere informacija, prepuštali mašti svojih hrvatskih ili muslimanskih sagovornika, svedoči francuski izveštač Žerom Boni kada opisuje svoj put (4. februara 1993) za muslimansko uporište Tuzlu: "Na pedeset kilometara od Tuzle rekoše mi da odem do tuzlanske gimnazije, jer je tamo 4.000 silovanih žena. Na dvadesetom kilometru taj broj je opao na 400. Na desetom kilometru ostalo ih je samo 40. Na licu mesta našao sam samo četiri žene spremne da svedoče."

Među te mnogobrojne laži spada i izjava "nezavisnog" pregovarača Martija Ahtisarija koji, pet godina nakon Dejtona, tvrdi da je u Bosni i Hercegovini poginulo 300.000 ljudi. Zatim, u finalnom izveštaju Komisije, koju je postavio Savet bezbednosti UN, na čijem je čelu bio Šerif Basioni, profesor na odeljenju za međunarodno pravo Di Pol univerziteta u Čikagu, koji je prezentiran Savetu Evrope 24. maja 1994, stoji da je "u Prijedoru 56.000 muslimana nestalo, a veliki broj je ubijen". Danas se procenjuje da je broj ubijenih i nestalih oko 3.000 ljudi od ukupno 112.000 stanovnika iz 1991. godine. Na osnovu lažnih podataka u ovom izveštaju, uveden je koncept "lokalnog genocida", koji će kasnije postati krucijalna osnova za rad Haškog tribunala. Ovaj "koncept" će Haškom tribunalu poslužiti za nametanje krivice i osude Srba.

Sve ove laži, koje su lansirali vodeći zapadni mediji i zvaničnici postaju istine, jer u današnjim medijatičkim društvima, "ponavljanje vredi koliko i dokazivanje". One će kasnije direktno uticati i na sudske odluke.

Zatim, tokom bombardovanja, razni službenici SAD tvrdili su da su Srbi ubili 100.000, 250.000, pa čak i pola miliona Albanaca. "Postepeno, ta brojka je spala na 11.000, i ostala je na tome uprkos činjenici da je nađeno samo 4.000 tela u jednoj od najintenzivnijih potraga u istoriji sudske medicine", a da se ne zna koliko je od tog broja bilo nelojalnih Albanaca likvidiranih od OVK, zatim civilnih žrtava Srba (otetih i likvidiranih) od OVK i, na kraju, vojnika Srba i civilnih žrtava (na obe strane) NATO bombardovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Ljubo

14.08.2020. 10:41

SECAM se kao juce, tadasnji premijer Italije, inace comunista, Massimo D'Alema izjavi kako su srpske snage na Kosovu "ubile 314 hiljada" albanaca! Da li zdrav razum moze tako nesto da izjavi? Takmicili su se ko ce vise da olize zadnjicu americkim zlocincima na celu sa Klintonovima.... Evropo, stidi se!!!

Sale

14.08.2020. 11:35

@Ljubo - Taman posla, da je bio pravi komunista nebi on stigao da bude premijer ni u najlepšim snovima. Prefarbani liberalac, kao i njegove gazde iz Vašingtona.

naranca

14.08.2020. 16:31

@Ljubo - Massimo D'Alema tada nije bio komunista nego clan Demokratske partije levice.....Svi su oni onda a i sada neke demorate...Demokratski fasisti.Demokratski nacisti.Demokratski nekrofili.Demokratski zlikovci. HDZ SDA ITD

naranca

15.08.2020. 13:28

@Ljubo - USA su samo bili izvrsioci a mozak su bili ''Evropljani''(znamo koji).Tada,kad su Rusi kolabirali , USA admirali i generali nisu hteli u penziju pa su sebi izmisljali'' biznis'' a ''Evropljani''su im davali ideje.

Angela

14.08.2020. 16:49

Sva ova izmisljanja protiv Srba imaju cilj da opravdaju Adolfa Hitlera, NDH i njegovu globalisticku mashinu. Srbi su krivi za WWI, WWII, (jer su oni prvi gerilci u Evropi protiv Hitlera), za rasturanje Jugoslavije, i ispasce da su oni uzrok genocidu Jevrejskog naroda - nisu trebali da se brane. Da opravdaju sebe za njihova mnogobrojna NEDELA, Srbi su krivi.

Petarleskovac

14.08.2020. 21:59

Fake news su od tada pocele,pa laznim vestima i danas mnogi pribegavaju da bi senzacionalizmom pridobili sto vise gledalaca,citalaca

naranca

14.08.2020. 22:38

@Petarleskovac - Nije zbog gledalaca nego da opravdaju,pred svojim javnim mnjenjem, zlocin koji su im narucili oni sto su se skoro ujedinili.Da neko uzleti iz LA sa bombarderom B2 (koji je pravljen za nuklearni rat) i da leti preko globusa, da ubija ljude u nekoj zemlji za koju nije cuo i koju jedva moze da nadje na karti sveta..............Za tako nesto treba velika laz.

sokuka

14.08.2020. 22:43

Dozvoljavam da sam neobavesten i postavim pitanje nasim vlastima i belosvetskom olusu da mi pokazu popis stanovnistva i da potkrijepe ovu tvrdnju i da se ne kriju iza laznih podataka i izbjegavaju da izvrse popis stanovnistva dvije decenije poslije zavrsetka rata

Oficir

15.08.2020. 11:29

Убијени адвокат Д. Огњановић био је најмлађи у тиму одбране предс.Милошевића. Поседовао је видео снимак о томе да је Педи Ешдаун, изасланик британс. премијера, илегално прешао тадашњу границу СРЈ непосредно пре бомбрадовања, преко Јуничких планина, и дошао у једно село на Косову, у албанску кућу у којој је, у примаћој соби, на шаторс. крилима, налазила гомила наоружања. Оружје вам није добро. Ја сам специјални изалсаник првог министра, тада Тонија Блера, и дошао сам овде да вам помогнем да убијате Србе"! Матреијални докази пред Х. Трибуналом су једноставно игнорисани... Миша Огњеновић је знао да је на мети Ми-6..

naranca

15.08.2020. 13:33

@Oficir - Ne znam nista o advokatu Misi ali MI-6 se ne spusta na tako nizak nivo.Pre bi rekao da je neka domaca mafijaska grupa umesana pa pokusavaju da skrenu pse tragace na MI-6.Pametni su nasi kriminalci.Cudo jedno!

Oficir

15.08.2020. 17:30

@naranca - "Наранца" Не знате ништа о адвокату Д. Огњеновићу али још мање знате о Ми-6. Показало се да је Миша био "висок ниво и за Ми-6". Тај снимак је сведочанство о учешћу страних служби о ономе шта је рађено пре, за време и после свих ових догађаја на Косову. У тренутку када је емитован, а с обзиром како је било тешко до њега доћи, састав судског већа и тужалачка страна је била комплет британска. По извођењу тог доказа, на затвореној седници, било је и тужно и јадно и са одређеним поносом посматрати њихова лица јер су били без текста. Ништа нису рекли, настао је мук...Слава Д. Огњеновићу !

naranca

15.08.2020. 13:25

Snimak je snimak tu MI-6 ne moze nista. Toni Lazov je vjeroval u bratstvo i jedinstvo sa Njjjemcima i zato je bogato nagradjen. Izgubio je na izborima i oteran iz kancelarije jer Engleski narod moze da prepozna pacova.Mozda no odmah ali malo posle sigurnoTakodje je izmisljao oruzije masovnog unistenja u Iraku i nahuskao na rat sa Irakom...Trenutno se krije od hapsenja protiv humanosti.U nekoj rupi.