IMOVINA političkih funkcionera, privrednika, ali i "običnih" građana biće na skeneru od marta sledeće godine, a svako ko ne bude mogao da dokaže njeno poreklo, odnosno da su nekretnine, novac i vozila koje poseduje stečeni na zakonit način suočiće se sa drakonskim kaznama i ogromnim porezima.

Komentari (17)

Dejan

19.08.2020. 09:21

Добро да ће бити изненађени,и добро што их ико није упозорио пола године раније...

Mitar

19.08.2020. 09:39

To se gospodo ne radi kao to vi.Sad uzmu i prebace političari sumnjivu imovinu na supruge ,rođake ,tetke ,prijateljice.Nego se krene u proveru bez najave.Podsećate me na inspektore rada u Kruševcu.Unapred se zna u koju firmu idu koji dan i koje vreme i sklone se radnici koji rade na crno.Živela demokratija

Peka

19.08.2020. 11:59

Jos jedna veoma dobra mera za stabilizaciju drzave ! Mera koja moze doneti u kasu drzave minmalno milijardu evra, ali ako se bude pravilno i rigorozno primenila. Nemam nista protiv bogatstva stecenog dugogodisnjim postenim radom, a nas sistem treba funkcionisati u smislu ozivljavanja srednje klase, odnosno umereno bogate klase industrijalaca i dobro placene radne snage sa jakom zastitom od strane sindikata, kao i stimulacija za borbu protiv ekscesivnog siromastva ( postepeno siromastvo treba iskoreniti. Dobrim poreskim sistemom treba to regulisati kao i agresivnim investicionim programima. Usvojeni program za kontrolu stecene imovine je odlican pocetak za tako nesto. Sve cestitke.

Branislav

19.08.2020. 12:55

Nisu politicagi naivni. Svu imovinu koju poseduju, su odavno prepisali da se vodi na zene, bracu, blizu rodbinu , proverene prijatelje. Ko ce njima stati na put ? To su samo lepe zelje i prazna obecanja. Vrana vrani ne vadi oko.

EvGenije

19.08.2020. 18:29

@Branislav - Smešan komentar. Zašto mislite da neće ispitivati i porodicu političara, a "žene, braća, bliža rodbina i provereni prijatelji" će takođe morati dokazati način sticanja imovine. Nisu ni poreznici vesla sisali, osim ako im se ne naredi da nekome progledaju kroz prste. No, to je već drugi par opanaka.

ĐLS LPV

19.08.2020. 15:23

ĐLS LPV Valjda će ovo da važi i za đilašovih 620mil.eur !? Ili je on aboliran kao i svi žuti lopovi !? Da ne zaborave da posle toga sledi lustracija i zabrana bavljenja politikom kao i zaplena imovine i para za koju nemaju dokaz kako su je stekli.

Dusan K

19.08.2020. 16:27

Secam sa kada je moj cale, jos oko pre 25 godina rekao, da kada se ovaj zakon bude vratio lopovi ce morati da se povuku. Nadam se da ce tako da bude. I nadam se da ce se proveravati sva imovina stecena u zadnjih 25 godina, koliko ovaj zakon nije bio na snazi. Takodje treba proveravati imovinu blize i dalje rodbine koja je u inostranstvu. I skupe skolarine i specijalizacije koje su placene za decu u insotranstvu....