JUTKU SMENILA ŽENA: Formirana nova vlast u Brusu

S. Babović

20. 08. 2020. u 14:30

POSLE blizu 20 godina na vlasti, Milutin Jeličić - Jutka, lider GG “Za moderan Brus”, koji je pred Osnovnim sudom u Kruševcu nepravosnažno osuđen za polno uznemiravanje, vlast u opštini danas je zvanično preuzeo SNS, a rukovođenje opštinom povereno je jednoj ženi!

ЈУТКУ СМЕНИЛА ЖЕНА: Формирана нова власт у Брусу

Foto: S. Babović

Dr Valentina Milosavljević, nosilac liste “Aleksandar Vučić-za našu decu” na lokalu, izabrana je sa 23 glasa “za”, među 28 prisutnih odbornika, dok je protiv glasalo njih četvoro.

Foto: S. Babović

U prvom obraćanju u lokalnom parlamentu,nova predsednica opštine, zahvalila se građanima na velikom poverenju koje su dali SNS-u na izborima 21.juna i izrazila nadu da će sa odbornicima sarađivati uspešno i profesionalno,poručujući da su dobronamerne i konstruktivne kritike uvek dobrodošle.

- Svaka vlast je prolazna kategorija, ne smemo da dozvolimo da nas posle burnih politiičkih godina ljudi vide rastrojene i životno prazne-napominje novoizabrana predsednica dr Valentina Milosavljević.

- Zato vas molim da imamo jedan cilj: da idemo dalje da napredujemo,da se razvijamo, da realizujemo što više projekata od vitalnog značaja za našu opštinu. Trudiću se da me u najskorijem vremenskom periodu upoznate kao odgovornog saradnika. Boriću se ravnomerno za sve građane Brusa,zalagaću se za red,rad i uspeh, poboljšanje infrastrukture, privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mesta. Taj uspeh se može osvojiti samo upornim radom.

Foto: S. Babović

I mesto zamenika predsednika opštine pripalo je ženi: Milijani Todorović, diplomiranom fizičaru.

Iz redova naprednjaka je četiri od pet članova Opštinskog veća: Damjan Ovčić, Nenad Dobrodolac, Igor Babić, Miloš Milanović, dok je iz SPS-a-većnik Aleksandar Miljaković.

Kako su “Novosti” ranije danas objavile, na konstitutivnoj sednici Skupštine potvrđeni su mandati 29 odbornika i izabrani skupštinski organi. Vladajuću koaliciju čini 16 odbornika SNS i 3 odbornika sa liste SPS-JS.GG “Za moderan Brus” Milutin Jeličić-Jutka ima 7 odbornika, dva su iz GG “Za Brus” i jedan mandat pripada PUPS-u.

Foto: S. Babović

NOVI predsednik opštine Brus, dr Valentina Milosavljević(41), osnovnu školu završila je u Brusu, Gimnaziju “Stevan Sremac” u Nišu, a nakon studija turizmologije i ekonomije magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na međunarodnoj ekonomiji 2010, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu 2016.godine. Radnu karijeru počinje kao koordinator za javnu diplomatiju i odnose sa javnošću Akademije za diplomatijuu i bezbednost,a od 2012. radi na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć u Leposaviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)