VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA JANŠOM: Slovenija važan partner, imamo podršku

Tanjug

30. 08. 2020. u 22:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle sastanaka sa premijerom Slovenije da je ta zemlja važan partner na evropskom putu Srbije.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ЈАНШОМ: Словенија важан партнер, имамо подршку

Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

"Juče i danas smo imali dobre i korisne razgovore, čini mi se da smo na najbolji način razmotrili šta možemo da uradimo da unapredimo bilateralne odnose dve zemlje", rekao je Vučić.

Kaže su odnosi značajno unapređeni u prethodnih 10 godina i da je spoljnotrgovinska razmena podignuta sa 550 miliona evra godišnje na 1,16 miljardi evra, kao i da je Srbija izbalansirala robnu razmenu i ima čak i suficit od 9,1 milion evra.

"Imamo podršku Janše", dodao je Vučić napomenuvši da je Slovenija važan partner Srbije koja dobro razume odnose u regionu pošto je ranije bila deo Jugoslavije.

Rešili smo nek probleme u našim bilateralnim odnosima, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

SLOVENAČKA VLADA: JANŠA I VUČIĆ O BILATERALI, ZAPADNOM BALKANU, PANDEMIJI

Slovenačka vlada objavila je večeras na Tviteru da je premijer Janez Janša razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilaterlanim odnosima, situaciji na Zapadnom Balkanu i situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa.

Na Tviteru slovenačke vlade objavljene su i četiri fotografije sa susreta Janše i Vučića.

To je prvi susret dvojice državnika, nakon što je Janša u martu po treći put izabran za premijera Slovenije, inače prvi njihov bilateralni susret uopšte.

Sutra se održava 15. Bledski strateški forum (BSF), gde će Vučić biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (28)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade