PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U VAŠINGTONU: Glavna tema razgovora u Beloj kući ekonomska pitanja

Tanjug

03. 09. 2020. u 07:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДАНАС У ВАШИНГТОНУ: Главна тема разговора у Белој кући економска питања

Foto Tanjug

Vučić će, kako se navodi, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

- U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak - rekao je Grenel u online razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se naša delegacija pripremila da u Vašingtonu, a zatim i u Briselu 7. septembra, ponudi ozbiljan paket za uspostavljanje neuporedivo bolje ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje Beograda i Prištine.

Taj paket, kako kaže, biće na obostranu ekonomsku korist, a na njemu su radile sve naše institucije i eksperti:

- To je nešto što može da stvori šanse za mlade ljudi svih nacionalnosti. Okrenuti smo ka budućnosti, Srbija želi da racionalno i ozbiljno razgovara. Za kompromis smo, ali takav koji je fer i pošten. Radimo na tome da se tržište KiM, kao i tržište celog regiona otvori za srpske firme i privredu, da otvorimo nove puteve, pruge i avio-linije i uklonimo carinske prepreke i procedure - naveo je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (58)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!