POPOVIĆ: Srbi ne prihvataju ultimatume, Vučić štiti državne interese

Tanjug

04. 09. 2020. u 09:05

MINISTAR za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izrazio je uverenje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora u Vašingtonu zaštiti srpske nacionalne i državne interese po pitanju Kosova u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

ПОПОВИЋ: Срби не прихватају ултиматуме, Вучић штити државне интересе

Foto: Ž, Knežević

Popović je naglasio da Srbija, kao i svaka suverena država, ima svoj Ustav po kojem je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije, a uz to, kao punopravni član međunarodne zajednice, poštuje Rezoluciju 1244 SB UN koja potvrđuje teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova.

-Ako je naše državno rukovodstvo spremno za razgovore, to ne znači da je slabo, niti da mu možete gurati na sto gotova rešenja koja ponižavaju Srbiju-rekao je Popović.

Ministar je istakao da Srbi nikada nisu prihvatali ultimatume i da to nije način za vođenje dijaloga koji treba da doprinese ostvarenju napretka u rešavanju važnih ekonomskih pitanja za Srbe i Albance na Kosovu.

On je naveo da je ekonomska saradnja i rast zaposlenosti najvažniji preduslov za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i da u tom smislu snažno podržava aktivnosti predsednika Vučića tokom razgovora sa predstavnicima privremenih organa iz Prištine u Vašingtonu.

Popović je ukazao da su razgovori u Vašingtonu dobra prilika da Srbija potvrdi svoje vlasništvo nad imovinom na Kosovu.

Prema rečima ministra, vlasništvo nad imovinom smatra se univerzalnim i neprikosnovenim pravom u svakom uređenom društvu i zato Srbija treba da insistira na zaštiti prava svojine na Kosovu gde je u poslednjih šest decenija uložila više od 17 milijardi dolara, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!