DOSADAŠNJI GRENELOV UČINAK: Evo šta je sve Trampov izaslanik uradio za dijalog Beograda i Prištine

V. N.

05. 09. 2020. u 07:39

SUDEĆI po postignutom, američki predsednik Donald Tramp doneo je mudru odluku kada je Ričarda Grenela, diplomatu i medijskog konsultanta, pre nepunih godinu dana postavio na mesto izaslanika.

ДОСАДАШЊИ ГРЕНЕЛОВ УЧИНАК: Ево шта је све Трампов изасланик урадио за дијалог Београда и Приштине

FOTO: AP

 I pre toga on je bio uključen u proces dijaloga - prilikom susreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu krajem 2018. tražio je ukidanje taksi na srpske proizvode od 100 dosto.

* 4. OKTOBAR 2019. - Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.

* 9. I 10. OKTOBAR 2019. - Grenel u Poseti Prištini i Beogradu.

* 20. JANUAR 2020. - u američkoj ambasadi u Berlinu, Beograd i Priština potpisali su sa "Lufthanzom" pismo o namerama za obnovu avio-linije između dva grada, posle više od 20 godina.

* 14. FEBRUAR 2020. - Predstavnici Beograda i Prištine, u Grenelovom prisustvu, potpisali su u Minhenu izjavu o namerama za obnovu železničkog sobraćaja i završetak auto-puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)