KURTI: ZSO ili razmena teritorija - oba znače podelu Kosova

Tanjug

15. 09. 2020. u 10:38

BIVŠI kosovski premijer i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti rekao je da su Zajednica srpskih opština i razmena teritorija različita imena istog napora države Srbije za podelu Kosova.

КУРТИ: ЗСО или размена територија - оба значе поделу Косова

Foto: Tanjug/AP

Kurti je putem objave na Fejsbuku ocenio da su projekti Srbije stari i da Priština novim ustupcima Beogradu samo nazaduje.

„Dodao je da se “podsetio dok je čitao knjigu „Standardi i status“ Joakima Rikera, da su nekada etnička decentralizacija, a danas „Zajednica“ i „razmena teritorija“ različita imena za istu nameru Beograda, za podelu Kosova”, i citirao pasus sa 61. stranice ove knjige.

„Što se tiče pitanja decentralizacije, koje je bilo vrlo kontroverzno, ovim planom se nastojalo pomiriti suprostavljene zahteve. U početku je Koštunica zahtevao potpunu podelu Kosova, što je predviđalo njegovu teritorijalnu podelu po etničkim linijama. Ovaj zahtev je odbijen tokom pregovora, i umesto toga, Beograd je predložio stvaranje 12 opština sa srpskom većinom na Kosovu, delimično geografski povezanih, sa visokim nivoom autonomije, jakim međuopštinskim vezama i direktnim institucionalnim vezama sa Beogradom“.

Projekti Beograda su stari, novim ustupcima Prišstina je nazadovala, poručio je Kurti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!