VLADA REPUBLIKE SRPSKE O AERODROMU U TREBINJU: Povezivanje Srpske sa Srbijom i evropskim destinacijama

R.S.

17. 09. 2020. u 18:32

VLADA Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sednici Predlog Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku.

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ О АЕРОДРОМУ У ТРЕБИЊУ: Повезивање Српске са Србијом и европским дестинацијама

Foto: Vlada RS

Iz Vlade Srpske je nakon sednice saopšteno da je izgradnja aerodroma u Trebinju od interesa ne samo za građane Trebinja, već i za cijelu Republiku Srpsku.

- Povezivanje ovog dela Republike Srpske avio-saobraćajem sa aerodromima u Srbiji, kao i evropskim destinacijama, imaće pozitivan efekat na privredni, kulturni, ekonomski i turistički razvoj, te povezanost ovog dela Srpske sa svim značajnim centrima u okruženju. Time se skraćuje vreme putovanja i omogućava efikasnije i ekonomičnije poslovanje privrednih subjekata Trebinja i Hercegovine - saopšteno je iz Biroa Vlade RS za informisanje.

Istaknuto je da je u cilju stvaranja preduslova za blagovremenu izgradnju aerodroma, kao i da ne bi došlo do pomeranja rokova , neophodno da se donese spomenuti zakon po hitnom postupku.

Takođe, Vlada Srpske donela je odluku o izradi Zoning plana područja posebne namene „Aerodrom Trebinje“, po hitnom postupku.

- Zoning plan donosi se za period od deset godina i njime se obuhvata područje na teritoriji grada Trebinje površine oko 1.234 ha, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac - navedeno je nakon sednice Vlade RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024