OGROMNA PROMENA: Predsednik Vučić ocenio - Nakon sastanka u Vašingtonu, Srbija dobila na značaju

Tanjug

25. 09. 2020. u 17:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se dramatično menjaju karte na geopolitičkoj sceni u svetu, a da je Srbija dobila na značaju posle sastanka u Vašingtonu i da se promenio odnos drugih zemalja prema njoj.

ОГРОМНА ПРОМЕНА: Председник Вучић оценио - Након састанка у Вашингтону, Србија добила на значају

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je u Istanbulu rekao da to nije slučaj sa turskim predsednikom, jer je on, kako kaže, i pre američkog predsednika Donalda Trampa dobro poznavao i Srbiju i njega lično.

Promenilo je, međutim, stav Saudijske Arabije, a njihov amnbasador najavio je veoma konkretne stvari, što je rezultat razgovora u SAD.

Vučić je istakao da je i američka strana promenila odnos, što se vidi u tome da su spremni da poštuju Srbiju i da razgovaraju sa Srbijom.

- Ogromna promena - kaže Vučić i podseća da je za poslednjih mesec dana imao priliku za susrete sa Putinom, Merkel, Makronom, Erdoganom, Mogerini...

- Srbija je sve to zaslužila, jer je uspešnija i važnija nego ranije - istakao je Vučić.

Upitan da li u geopolitičkim promenama možemo da sačuvamo sva prijateljstva i stabilnost, kaže da to nije lako, ali da ćemo se boriti i ulagati ogromnu energiju, "juriti Kineze, Engleze...".

Navodi da Nemačka, Kina napreduju neverovatno ekonomski, Amerika i Rusija vojno, da i drugi rastu, a da Srbija mora da gleda da svoj mali brod provuče kroz sve krivine, da životni standard ne pada uprkos kovidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (31)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima