VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG KONVENTA O EU: Dobre vesti za Srbiju, poštujem ulogu civilnog društva

Novosti online

03. 10. 2020. u 13:12

NAKON prvog dela sastanka sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, predsednik Vučić se obratio građanima iz Palate Srbija.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НАЦИОНАЛНОГ КОНВЕНТА О ЕУ: Добре вести за Србију, поштујем улогу цивилног друштва

Foto: Jutjub/Printskrin/Tanjug News Agency official

On je saopštio o čemu su se, uglavnom, vodili razgovori.

- Razgovarali smo o spoljnoj politici i Poglavlju 31 - rekao je predsednik.

Dobre vesti za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, i pored teške situacije, ima dobre vesti u ekonomiji – Srbija je, prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto.

Ukazao je da je Makedonija u istom periodu imala negativan rast od 12,7 odsto.

- Nema sumnje da ćemo biti među prve dve zemlje, ako ne i prvi u Evropi po rastu - uveren je Vučić.

On je kazao da je dobro da građani vide da ne moramo da budemo gubitnici i najgori.

Međutim konstatovao je da će paradigma žalopojki biti ono čega ćemo se najkasnije kao narod osloboditi.

Ukazuje da će se dobar deo naviknuti brzo na uspehe i da moramo da radimo da bismo bili uspešni, umesto da stalno govorimo da uvek drugi ne valjaju, a da smo jedini mi dobri i ispravni.

On je kazao da je dobro da građani vide da ne moramo da budemo gubitnici i najgori. Međutim konstatovao je da će paradigma žalopojki biti ono čega ćemo se najkasnije kao narod osloboditi. Ukazuje da će se dobar deo naviknuti brzo na uspehe i da moramo da radimo da bismo bili uspešni, umesto da stalno govorimo da uvek drugi ne valjaju, a da smo jedini mi dobri i ispravni.

Veoma poštujem ulogu civilnog društva

Vučić rekao je da veoma poštuje ulogu civilnog društva i smatra da je dobro da sa njima postoji dijalog.

- Imali smo otvorene razgovore. O nekim pitanjima smo saglasni, po mnogima nismo. Ja sam saslušao njihove primedbe, a oni moje odgovore. Nekada im se dopadnu nekada ne, i nema tu velike filozofije - rekao je Vučić, posle prvog dela sastanka sa Nacionalnim konventom o EU, na pitanje kakva je uloga civilnog društva u kreiranju spoljne politike.

Vučić je naveo i da je dobra praksa da se čuju.

- Mi da čujemo njih, a oni nas. Dobro je da razgovaramo i da postoji takva vrsta dijaloga u drustvu - istakao je Vučić.

On je rekao i da je zahvalan Nataši Dragojlović koja je uspešno organizovala današnji skup, kao i drugima na učešću i na otvorenoj, kako je rekao, ponekad mirnoj i konstruktvoinoj, a ponekad zestokoj raspravi.

Srbija nema boljeg puta od puta u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nema bolji put od evropskog, iako se, kaže, naša zemlja na putu za članstvo u EU suočava sa dvostrukim aršinima kada je reč o ispunjavanju uslova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje medija da li mu teško pada činjenica da su naše susedne zemlje, poput Hrvatske, Bugarske i Rumunije, postale članice EU bez ispunjavanja svih uslova, dok se na drugoj strani Srbija ucenjuje Kosovom i Metohijom i drugim temama.

- Moje je da ozbiljno i racionalno vodim politiku i sagledam kako stvari u svetu stoje, a ne da vam kukam o dvostrukim aršinima i licemerju mnogih… Svi govore o dijalogu, a kada im kažete u lice ono što mislite, onda vam to stavljaju kao negativnu opasku u izveštajima, pošto nemate pravo da mislite drugačije - rekao je Vučić.

Istakao je da, bez obzira na dvostruke aršine, Srbija nema bolji put od evropskog i da mora da nastavi taj put, ali istovremeno čuvajući svoje tradicionalne saveznike i prijatelje, kakvi su Rusija i Kina, i popravljajući odnose sa SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (24)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)