DRUGI NAPAD NA SRPSKU DECU ZA DESET DANA: Srpska lista najoštrije osudila incident u Donjoj Brnjici

D. Zečević

04. 10. 2020. u 13:53

SRPSKA lista najoštrije osuđuje podmukli i kukavički napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici te zahteva od svih nadležnih organa da najhitnije istraže ovaj slučaj, pronađu i kazne odgovorne za ovaj napad.

ДРУГИ НАПАД НА СРПСКУ ДЕЦУ ЗА ДЕСЕТ ДАНА: Српска листа најоштрије осудила инцидент у Доњој Брњици

Foto: Printscreen

- Postojanje video snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača-navode iz Srpske liste i dodaju da je pištolj uperen u srpsku decu zapravo bio pištolj uperen u sve Srbe na Kosovu i Metohiji, zbog čega kako ističu iz ove liste, međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje.

- Tu pre svega mislimo na Kfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve.

Ako se uzme u obzir da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, onda se postavlja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir.

Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidljive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja volje da se zaštite nevećinske zajedmice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije-podvlače u saopštenju Srpske liste povodom najnovijeg napada na srpsku decu na Kosovu i Metohiji koji se dogodio u subotu oko 19,30, kada su albanski mladići repetirali pištolj i pucali na nekoliko srpskih dečaka i devojčica koji su se igrali u školskom dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)