BLAĆENJE VUČELIĆA KOJI SE BORI ZA DAH: Vesin "novajugend" - lešinari na respiratoru ljudskosti

Piše: Milan Babović - zamenik glavnog urednika "Večernjih novosti"

10. 10. 2020. u 20:28

BEOGRADOM je pre desetak dana prostrujao aber da je Veselin Simonović svojim zaposlenima poslao cirkularni mejl samo sa jednom rečenicom: "Jebem vam mater svima."

Komentari (10)

Mordekaj

10.10.2020. 22:20

Nisam iznenađen Simonovićevim pamfletom, to je praksa tzv. "drugosrbijanaca", oni ne prezaju ni od čega i nemaju moralnih normi, ali strašno je nešto drugo. To kako utiču na javno mnenje targetiranjem i ocrnjivanjem ljudi, a njihova meta su poluobavešteni, poluobrazovani i nezadovoljni čitaoci, koji ne razmišljaju dalje od onoga što pročitaju, a čitaju uglavnom ono što ide u prilog njihovom pre svega ličnom nezadovoljstvu. Onda se to lično prenosi na društveni plan i eto razloga da se odobrava pljuvanje po ČOVEKU koji se bori za život!

Mirko Stamenković

11.10.2020. 09:34

Nisam imao zavovoljstvo da Vučelića bliže lično upoznam. Sreli smo se samo na tren prilikom proslave 65- godišnjice Novosti. Pratio sam njegov trag u novinarstvi, ali i sportu. Valjda zbog velike razlike u godinama, putevi nam se nisu nikada ukrštali .Ali. novinari se i ne cene drugačije nego po onom što pruže čitaocu. Želim kolegi Vučeliću da se što pre oporavi i vrati u svoj kolektiv.A kolektivu da ostanu čvrsti u onom što su gradili zajedno sa svojim glavnim urednikom. Od osnivanja, od vremena Tršćanske krize, kada su krenule sa nekih 7000 primeraka, ali i kada su na godišnjem nivou u Jugoslaviji imali prosečno oko 400.000 primeraka dnevno, Novosti su uvek bile pod pritiskom rukovodstva zbog slobodnog i nenavijačkog izveštavanja. Jer, suština pravog novinarskog zanata je u tome da se čitaocu omogući da vidi argumente obeju strana. Onako kao su nas učili Glumac, Timotijević i drugi veterani novinarskog zanata, a mi to prihvatlili. Kolegi Vučeliću želim što brži oporavak i savetujem da se ne osvrće na one koji mu zavide što su mu novine profesionalne, a ne tabloidne. Novosti nikada nisu gubile čitaoce da bi se umilili vlasti. Vrednost novine je u tiražu kojom možeš da se održavaš na tržištu. Dakle, da živiš od svog rada i zanata.A kada održavaš sebe radom, a ne primanjem mita ili stranog podmičivanja, uvek si u opsanosti da se nađeš na giljotini nečije zavisti Ili plačenosti!. I ko će nego neki ljubomorni kolega prvi da ti zaželi zlo! Vlast nikada nije bila prezadovoljna Novostima, niti su se Novosti ikada ulagivali vlasti. Ne znam novinu koja je u vreme Broza doživela da joj ćirilićno izdanje ne diraju, ali zabrane latinično izdanje u Zagrebu,zbog karikature na kojoj je budak zakucan na sto prekrivenim karakterističnim kockastim kafanskim šaršavom samo zato što se javni tuižolac u Hrvatskoj prezivao Budak. Valja se držati svoje prošlosti , koja nikada nije bila prostrta samo cvećem ili samo trnjem.Otrpeli smo,recimo, za vreme "događanja studenata u Beogradu", da nam milicija pošteno izubija pendrekom saradnika , kome je ,inače, otac general. ILi, da nas optužuju da smo objavljivali samo ono što je po ukusu vlasti. A, zapravo, činila nas je srećnim činjenica da smo imali i sve što su oni "prišivali" valsti iz zatvorenih "kaveza slušaonica". Pa čak smo išli i dotle da smo ih vozali redakcijskim kolima kod predsednika Izvršnog veća Srbije na dogovor oko prekida štrajka.I,naravno, da smo zajednički igrali kolo pred Pravnim fakultetom kada ih je Broz pozdravio preko ekrana TV, a oni odmah zaboravili sve optužbe upućeno toj istoj vlasti. Tužno je gledati one koji nemaju saosećanja ni prema čoveku koga napadne nevidljivi virus, ali,to govori o karakteru onih koji to čine, a ne o Novostima i njihovom glavnom uredniku Vučeliću! Mirko Stamenković, nekadašnji glavni urednik Večernjih novosti.

Stojan

11.10.2020. 09:35

Ovi autošovnisti za "sluge režima" proglašavaju svakoga onoga koji ne misli kao oni sami i tko razmišlja svojom glavom, pa će uskoro, za te sluge režima, proglasiti ceo srpski narod. Tako ću i ja postati ponosni pripadnik tih slugu režima iako nisam pripadnik ni jedne stranke, niti ikakve političke grupe, niti sam glasao za vladajuću stranku, ali sa ovakvim šovinističkim nasrtajima, čak i na bespomoćnog čoveka, ne isključujem mogućnost da postanem vatreni pobornik za sve one proglašene "sluge režima". Pitanje je: A čije su oni sluge? A jesu nečije, u to sam siguran. Inače, svaka čast za ovaj tekst, a Vučeliću želim što brži oporavak.

Dragisa

11.10.2020. 12:17

Vrlo prigladan clanak.Vucelicu zelim da pobedi ovaj prokleti virus,a sto se tice Nove S,pa svi znamo koja je to televizija ,ko iza njihstoji i za koga rade.

Gaga

11.10.2020. 13:18

Vaš komentar je i više nego na mestu! Gospodinu Vučeliću želim oporavak i sve najbolje! Gospodinu Simonoviću poručujem - redakciju ste napravili od novinara najgorih tabloida koje redovno pljujete na ostalim "nezavisnim medijima", tako da od vas ništa nisam ni očekivala. P.S. Taj portal se prethodnih nedelja pomno bavio pitanjem odlaska voditeljskog dvojca sa Prve i to u rangu najgore žute štampe. Ali to je štampa pa nek se bavi, a oni imaju svoju TV kuću ali im ne predstavlja problem da gaze kolege s druge televizije.