HOTI PROVOCIRA PRED LAJČAKOVU POSETU: Oglasio se saopštenjem, neće da pregovara o ZSO

Novosti online

12. 10. 2020. u 20:35

PRIŠTINA neće prihvatiti dodatne pregovore o uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO), na čemu Srbija insistira, saopšteno je iz kabineta premijera Avdulaha Hotija.

ХОТИ ПРОВОЦИРА ПРЕД ЛАЈЧАКОВУ ПОСЕТУ: Огласио се саопштењем, неће да преговара о ЗСО

Foto EPA

Ovo saopštenje je usledilo uoči posete izaslanika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka, tokom koje bi upravo ZSO trebalo da bude glavna tema.

Vlada u Prištini je saopštila da će ispuniti zakonsku obavezu o osnivanju ZSO, ali da neće prihvatiti da se pitanje ZSO ponovo pokrene kao tema za pregovaračkim stolom sa Beogradom.

- U nastavku ovih obaveza, (tzv.) Kosovo je zaključilo pregovarački proces za ZSO otkako je postignut sporazum za takav entitet. Shodno tome, vlada neće prihvatiti izlaganje ove teme za pregovaračkim stolom, već će poštovati obaveze postignutog sporazuma, koje su potom regulisane odlukom ustavnog suda - navodi se u saopštenju.

Lajčak, kao i šef kancelarije EU u Prištini Tomas Suniog naveli su još ranije da bi prištinska strana trebalo da predloži modalitete mehanizma ZSO.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)