MELISA HARADINAJ POKAZIVALA KOSOVSKE SIMBOLE U UN! Ruski ambasador joj zapretio: "Ukoliko još jednom učinite to, bićete isključeni"

Tanjug

21. 10. 2020. u 18:36

RUSKI ambasador pri UN Vasilij Nebenzja oštro je danas, na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu, upozorio predstavnicu ministarstva spoljnih poslova takozvanog Kosova Melisu Haradinaj da će biti isključena sa narednog sastanka ukoliko budu prikazivani kosovski simboli.

МЕЛИСА ХАРАДИНАЈ ПОКАЗИВАЛА КОСОВСКЕ СИМБОЛЕ У УН! Руски амбасадор јој запретио: Уколико још једном учините то, бићете искључени

Foto AP

Ruski ambasador protestovao je zbog toga što se u uključenju u on-lajn sednicu predstavnice Prištine videla zastava tzv. Kosova.

Ambasador Rusije, koja trenutno predsedava SB UN, rekao je da je nedopustivo kršenje pravila učešća Kosova na sednicama SB UN.

- Ponovo na ekranu vidimo atribute tzv. državnosti Kosova - rekao je ambasador.

- Podsećamo da su u Savetu bezbednosti usvojena pravila učešća na zasedanjima kada je reč o predstavnicima (tzv.) Kosova, i ona se moraju poštovati. Pored toga, želim da kažem, kao predstavnik Rusije, da se na taj način dovodi u pitanje naša saglasnost na poziv (tzv.) Kosovu za učešće na narednoj sednici - dodao je Nebenzja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri