ZAKON O "VREDNOSTIMA OVK" OPET OBOREN: Kontroverzni dekret nije prošao glasanje u skupštini lažne države

D. Z.

29. 10. 2020. u 18:13

Na današnjoj sednici Skupštine tzv. Kosova nije izglasan Nacrt zakona kojim se definišu “vrednosti “ tzv Oslobodilačke vojske Kosova.

ЗАКОН О ВРЕДНОСТИМА ОВК ОПЕТ ОБОРЕН: Контроверзни декрет није прошао гласање у скупштини лажне државе

Foto: Fejsbuk

Ovaj zakon kojim se veliča “borba OVK” nije usvojen jer prilikom glasanja u sednici nije bilo kvoruma a od 120 poslanika koliko ih broji tzv. kosovska Skupština u sali je bio samo 31 poslanik.

Inače, ovaj nacrt zakona našao se na dnevnom redu tzv. kosovske Skupštine po osmi puta ali ni sada nije izgalasan. Osim veličanja “vrednosti OVK “ odnosno tvrdnji da je “oružana borba naroda (tzv.) Kosova na čelu sa OVK bila u cilju oslobađanja (tzv.) Kosova” predviđenim nacrtom zakona predviđene su obaveze građana i službenika u smislu “poštovanja zakona” dok su u suprotnom predviđene brojne zakonske sankcije.

Postupak za usvajanje ovog zakona pokrenut je u kosovskoj Skupštini još 2018. godine a osim brojnih kritika Srpske liste , odnsono predstavnika Srba ukosovskim institucijama, predlog zakona naišao je i na kritike međunarodne zajednice pre svih ambasade SAD na tzv. Kosovu, Nemačke, Švajcarske, Kancelarije EU ali i misije OEBS koji smatraju da se takvim zakonom krše prava građana i uskraćuje sloboda govora.

Inače, osim ovog nacrta zakona na ovoj sednici zbog nedostatka kvoruma nisu usvojene ni druge tačke dnevnog reda vezane za pojedine međunaordne sporazume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo