STEFANOVIĆ UPUTIO VAŽAN APEL: Molim građane da razumeju, stvari su u našim rukama

Novosti online

01. 11. 2020. u 22:45

U EMISIJI “Hit tvit” na TV Pink večeras gostuju ministar odbrane Nebojša Stefanović, sveštenik Srpske pravoslavne crkve Vladimir Levićanin i voditeljka Sanja Marinković.

СТЕФАНОВИЋ УПУТИО ВАЖАН АПЕЛ: Молим грађане да разумеју, ствари су у нашим рукама

Foto: Printskrin

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.

Predlog broj 2 - Korona virus i protesti zbog mera u Evropi

Ministar Stefanović je istakao da je sada na čelu resora odbrane, ali da su građani videli ste da je naša policija bila veoma tolerantna, posmatrala kao demokratsku volju ljudi, nismo imali gotovo nijedan zabranjeni skup.

- Samo nije bilo dozvoljeno da gađate policajca kamenicom u glavu, da pokušavate bakljama da zapalite, da li bi to bilo gde bilo normalno? Ti policajci su bukvalno branili goli život. Kad to vidite u Evropi, u SAD, državama na Istoku, imate situaciju kada neko ne poštuje mere, nemaju problem da ih bace na zemlju, udaraju palicima, oni to smatraju sprovođenjem zakonskih mera.

Naša država je tu mogo tolerantnija. Nažalost, kada se to dešava u nekim od država EU, onda je to demokratija, ti dvojni standardi pokazuju da je i u to ušla politika. Nema jednakih standarda. Mislim da ljudi treba da budu iskreni, u našoj zemlji postoje visoki demokratski standardi. Pokušajte da odete ispred Bundestaga, mimo epidemije, videćete kako ćete biti dočekani.

Ja mogu samo da zamolim ljude da vode računa o sopstvenom zdravlju, kao potpredsednik Vlade Srbije molim građane da razumeju da su stvari u našim rukama, da nosimo maske, da držimo fizičku distancu. Svaki novooboleli znači mnogo sati rada i za lekare i medicinske sestre, nemojmo da te ljude slomimo, dajte da pokažemo poštovanje - rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a