ZORANA "PROZIVA" I ZBOG PLATE: Nastavljene čarke i na relaciji ministarka energetike - direktor "Srbijagasa"

V.N.

03. 11. 2020. u 08:00

NAKON što je udaljila direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića sa sastanka sa čelnicima javnih preduzeća, ministarka energetike Zorana Mihajlović ponovo je juče uputila kritike na njegov račun, a ovoga puta teme su bile - problemi i visoke plate u ovoj kompaniji.

ЗОРАНА ПРОЗИВА И ЗБОГ ПЛАТЕ: Настављене чарке и на релацији министарка енергетике - директор Србијагаса

Foto I. Marinković/ D. Milovanović

- Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, mnogo je problema u "Srbijagasu", posebno ako govorimo o ćerkama-firmama, počev od "Transportgasa", "Gastransa", "Sogaza" i sl. - navela je ministarka Mihajlović na svom instagram-profilu.

Ona je dodala da je ne zanima ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje:

- A interes je samo jedan - energetska stabilnost. I to važi za svako preduzeće - EPS, EMS, Resavicu i ostale. Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa mnogo potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani.

Ministarka je ukazala da je svesna da će biti raznih napada na nju i pokušaja medijskih manipulacija, i poručila da je na to navikla:

- Dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada?

U subotu je nova ministarka energetike održala sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, sa kojeg je Bajatović udaljen zbog, kako je saopšteno, "nepoštovanja institucije Vlade Srbije". Ministarku je naljutilo to što Bajatović nije došao sa saradnicima iz svog kabineta već sam, iako mu je rečeno da dođe sa njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO