HITNI POSTUPAK SAMO KAD MORA: Dačić najavio da parlament prestaje sa lošom praksom, da će vratiti ugled i rešiti pitanje kafe i parkinga

tanjug

03. 11. 2020. u 13:36

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je danas Kolegijum sa potpredsednicima parlamenta i šefovima poslaničkih grupa i poručio da više neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, da će se raditi na tome da se vrati ugled parlamenta, kao i da će se sve loše stvari eliminisati kako bi se baviil suštinom.

ХИТНИ ПОСТУПАК САМО КАД МОРА: Дачић најавио да парламент престаје са лошом праксом, да ће вратити углед и решити питање кафе и паркинга

Ivica Dačić / Foto Tanjug

Dačić je skupštinskim izveštačima rekao da će svakog utorka održavati redovne Kolegijume u 9 časova i da će se analizirati sve ono što može da se popravi.

“Pošto razni mediji govore o raznim temama, morao sam da se upoznam sa tim zašto kafa toliko košta u restoranu. Još jednom ćemo razmotriti pitanje parkinga ispred parlamnta. Dogovorili smo se da damo nalog generalnom sekretaru da se time bavi. Neću da to bude tema o kojoj izveštavate zato što treba da se vratimo na suštinu”, rekao je Dačić.

Dačić je kazao da su danas na sednici Kolegijuma utvrdili jasna pravila, a jedno od njih je da neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, osim ukoliko se ne radi o nekom interesu države, ali će kaže to biti izuzetak, a ne pravilo.

On je istakao da će o svakom zakonu biti organizovano javno slušanje, a kada se bude raspravljalo o rebalansu budžeta i budžetu za narednu godinu neće biti spajanja te tačke sa drugim tačkama i vreme za raspravu će biti duplirano.

“Razgovaramo smo o tome da skupštinski odbori budu aktivni, da razgovaraju sa ministrima iz tih oblasti, ne samo kada je reč o zakonima već i kada su neka druga pitanja aktuelna”, rekao je Dačić.

Dačić je poručio da će Skupština Srbije spremna da da ključni doprinos političkoj stabilnosti Srbije i jedinstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu