UDRUŽENJE PORODICA ŽRTAVA SA KiM: Optužnice podignute samo zbog albanskih žrtava

Tanjug

05. 11. 2020. u 15:13

PRODICE srpskih žrtava stradalih na Kosovu i Metohiji izrazile su danas uverenje da optuženi Hašim Tači i Kadri Veselji neće odgovarati zbog zločina nad Srbima, kao što nisi ni Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj

УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА ЖРТАВА СА КиМ:  Оптужнице подигнуте само због албанских жртава

Foto arhiva

- Odgovorno tvrdimo da u optužnicama nema Klečke, Radonjić jezera, Volujka, Likovca, Lapušnika, nema otmice 10 rudara kopa Belaćevac, nema Srba kidnapovanih u Orahovcu, Suvoj Reci, Retimlju, Opteruši 1998.godine - navode porodice koje ocenjuju da su optužnice podignute samo zbog albanskih žrtava.

Tim povodom pitaju Specijalno tužilaštvo da li je u optužnici protiv Tačija i zločin iz 1993. godine, zbog koga je na Interpolovoj poternici.

Oni ocenjuju da je Haški tribunal hteo pravdu za sve žrtve bili bi osuđeni i hrvatski, muslimanski, OVK zločinci.

- Znamo i to da od dolaska Kfora 1999.godine na Kosovo i Metohiju, nijedan zločin OVK nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima od neće biti u optužnicama, zato što su im saučesnici vojnici Kfora tako da nećemo dobiti pravdu za zločine počinjene na KIM do 2014. godine - navode iz porodice žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVE VREME SU LAGALI I ZNALI SU DA LAŽU: Vučić - Daleko je 2. jun, siguran sam da će narod umeti da izabere onog ko ostavruje rezultate