PRIŠTINA POD OPSADOM OD RANOG JUTRA: Jake snage Euleksa pretresaju Tačijevu kuću (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2020. u 10:30

PRIPADNICI Euleksa trenutno pretresaju kuću bivšeg predsednika lažne države Kosova Hašima Tačija koji je juče nakon podizanja optužnice za ratne zločine poslat u Hag.

ПРИШТИНА ПОД ОПСАДОМ ОД РАНОГ ЈУТРА: Јаке снаге Еулекса претресају Тачијеву кућу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Policija takođe pretresa i kuću šefa poslaničke grupe Samoopredeljenja u skupštini lažne države Redžepa Seljimija i stan lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, prenose prištinski mediji.

"Ljajmi" navodi da je ispred Tačijeve kuće viđen i bivši ministar pravde Abelard Tahiri.

Snage Euleksa se od jutros nalaze i u sedištu Demokratske partije Kosova dok se ispred prostorija stranke nalaze pripadnici Kosovske policije, javlja "Koha".

Tači, Veselji i Seljimi se od juče nalazi u pritvoru Hagu nakon što je protiv njih potvrđena optužnica od strane Specijalnog suda kojom se, uz druge osumnjičene, terete za niz ratnih zločina na Kosovu, među kojima je i skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici, saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.

Iz misije Euleksa koja pruža logistiku i operativnu podršku za hapšenje optuženih, juče je poručeno da bi svako ko je počinio krivična dela trebalo da odgovara i da bi suđenje trebalo da bude pošteno.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju