IVICA DAČIĆ: Svako ko je počinio zločin treba da odgovara

Tanjug

06. 11. 2020. u 17:36

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom potvrđivanja optužnice protiv Hašima Tačija, da svako ko je počinio zločin treba da odgovara, ali da je dug put od optužnice do presude.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Свако ко је починио злочин треба да одговара

Ivica Dačić / Foto Tanjug

- Važno je da se obezbedi zaštita svedoka kako se ne bi desilo kao u slučaju (Ramuša) Haradinaja da jednostavno nestanu svi svedoci, tako da je na kraju po presudi ad hok suda u Hagu, Haradinaj oslobođen usled nedostatka svedoka - rekao je Ivica Dačić novinarima u Narodnoj skupštini.

Nije želeo da komentariše optužnicu protiv Tačija i uopšte taj postupak, navodeći da su politički organi i političari u Srbiji veoma uzdržano reagovali i davali izjave povodom hapšenja Tačija i drugih optuženih, ali je naveo da je dobro što su tužilaštvo i sud počeli da rade.

Dačić je podsetio da zločini protiv Srba do sada nisu sankcionisani na KiM.

- Kao što smo saglasni sa istragom i osudom uopšte ratnih zločina, pa i zločina prema Albancima, smatramo da je ovo potreba zadovoljenja pravde za žrtve OVK - rekao je Dačić.

Rebalans budžeta na sednici 10. novembra.

Dačić je najavio je novu sednicu Skupštine za utorak, 10. novembra, na kojoj će biti samo jedna tačka dnevnog reda – rebalans budžeta za 2020. godinu.

Istakao je da je u Parlament stigao akt Vlade i dodao da će predviđeno vreme za raspravu biti duplirano.

- Ukoliko bude amandmana, sednica će biti nastavljena u četvrtak i najverovatnije će na kraju radnog vremena, odnosno rada Narodne skupštine, biti i dan za glasanje i očekuje se usvajanje rebalansa budžeta za 2020. godinu - rekao je Dačić.

Najavio je da će se nakon toga, u redovnom postupku, razmatrati ostali zakoni i akti koja će stići iz Vlade Srbije.

Predsednik Skupštine je naveo da se Srbija suočava sa velikim izazovima u različitim oblastima, od spoljnopolitičkog položaja, pitanja ekonomskog razvoja, zaštite javnog zdravlja i uopšte života ljudi i dodao da je veoma bitno da postoji jedinstvo svih državnih organa bez obzira kojoj grani vlasti pripadaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili