IVANU GLAVU ISEKLI MOTORNOM TESTEROM: Jeziv zločin na KiM - teroristi oteli policajca u vozu pred suprugom

D. ZEČEVIĆ

06. 11. 2020. u 22:00

IVAN je vozom putovao iz Peći prema Glogovcu juna 1998. godine. Bio je sa suprugom kada je iznenada u kupe upala grupa maskiranih terorista. Iako je nosio civilno odelo i nije imao oružje, udarili su ga kundakom u glavu i odmah izneli napolje. Izgleda da su ga prepoznali.

ИВАНУ ГЛАВУ ИСЕКЛИ МОТОРНОМ ТЕСТЕРОМ: Језив злочин на КиМ - терористи отели полицајца у возу пред супругом

Foto: Arhiva

Ovo gorko svedočenje na otmicu svog brata policajca Ivana Bulatovića, koji je tada imao 35 godina, za "Novosti" iznosi Verica Bogosavljević. Podizanje optužnice protiv terorista Hašima Tačija i Kadrija Veseljija bio je povod da se ova žena podseti gorke Ivanove sudbine.

Foto: Arhiva

- Njegova supruga nije znala šta se dalje dešavalo sa Ivanom, ali smo kasnije saznali da je odveden u logor Likovac u Drenici, gde su ga podvrgavali najsvirepijim mukama. Od tada mu se gubi svaki trag - s bolom se priseća Verica trenutka kada je Ivan odvojen od četvoro dece od kojih je najmlađe imalo svega tri godine.

Govorilo se, prema saznanjima Udruženja kidanpovanih i ubijenih Srba, da su nesrećnom Ivanu u Glogovcu naočigled brojnih meštana isekli glavu motornom testerom, a tako obezglavljeno telo bacili u bunar. Pripadnici takozvane Dreničke grupe kojom je rukovodio tadašnji komandant Tači, u logoru Likovac mučili su na najsvirepije načine otete rudare iz Belaćevca, među kojima je prva žrtva bio Žarko Spasić.

DECU BACALI U KREMATORIJUM

- TOKOM antiterorističke akcije naše policije pronađene su kosti mučenika, ali i velike količine naoružanja - podseća Rade Negojević, tadašnji novinar "Politike", koji se među prvima sa novinarskim ekipama našao kraj zloglasnog logora Klečka. Posle svirepog mučenja i streljanja u krematorijum su bacani srpski civili i policajci. Među njima su, kako saznajemo, bile i trudnice i dve devojčice od 10 i 15 godina.

- Bila sam sa troje dece u našem stanu u Prištini kada je Žarko tog 14. maja 1998. godine otišao na posao u "Površinske kopove" u Belaćevcu. Tada sam ga poslednji put videla - ispričala je "Novostima" Žarkova supruga Slađana.

I Snežana Marković Zdravković (47) iz Devet Jugovića, sada raseljena u Prokuplju, poslednji put je videla svoga oca u junu 2000. godine. Tomislav Marković (54) kidnapovan je 24. juna na putu od Merdara prema Podujevu. Bio je u koloni vozila sa Srbima koji su toga dana iz centralne Srbije putovali prema Prištini.

- On je otet iz kolone vozila pod pratnjom Kfora, ali je po svoj prilici potom odveden u logor Kuks na severu Albanije, jer sam njegovu sliku sa kolonom srpskih zatočenika pronašla u jednom inostranom listu - priča Snežana, napominjući da su imena kidnapera poznata ali da je na isti način tokom 1999. godine na potezu od Merdara prema Podujevu kod mesta Livadice oteto više desetina Srba.

Foto: Arhiva

Juna meseca 1999. kidnapovan je i Nenad Vukadinović (44) iz Devet Jugovića, kojeg su sa ubodnim ranama u vratu pronašli vojnici Kfora na ulici u Prištini.

- Moj suprug je 26. juna 1999. pošao na posao u elektranu "Obilić", ali je pronađen u Prištini gde su ga bukvalno zaklali - priča njegova supruga Nadica. Muža je posle nekoliko dana pronašla u mrtvačnci prištinske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)