MOSKVA O SUĐENJU TAČIJU! Zločinci moraju biti kažnjeni, Zapad je ćutao dok je stvarano leglo ekstremizma

Novosti online

09. 11. 2020. u 19:17

VEOMA je važno da svi koji su počinili teške zločine na Kosovu budu kažnjeni, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova komentarišući slučaj bivšeg lidera nepriznatog Kosova Hašima Tačija.

МОСКВА О СУЂЕЊУ ТАЧИЈУ! Злочинци морају бити кажњени, Запад је ћутао док је стварано легло екстремизма

Foto: Tanjug/GLOBSEC/Tomas Pospišal/Depositphotos

- Od ključnog je značaja da svi počinioci teških zločina, koje je svojevremeno otkrio specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, budu izvedeni pred sud i zasluženo kazne. Ne bi trebalo da postoje nedodorljivih - navodi se u izjavi.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je navelo da je povlašćen „status“ optuženih primetan.

- Ispostavlja se da su dugi niz godina na čelu kosovske kvazi države bile osobe, za koje su prikupljeni čvrsti dokazi koji povezuju ove ljude sa ilegalnim aktivnostima na Kosovu, uključujući terorizam i organizovani kriminal.

Nažalost, zapadni pokrovitelji Prištine zatvarali su oči na ovaj deo biografija svojih optuženih. Široj zapadnoj javnosti postaje jasno kome je NATO pomogao kada je bombardovao Jugoslaviju 1999. godine“, dodalo je ministarstvo.

Primećuje se da je Kosovo „odavno pretvoreno u leglo ekstremizma i kriminala pred vratima Evropske unije“.

- Dodatni dokaz za to je hapšenje dvojice kosovskih „državljana" za koje austrijska policija sumnja da su umešani u nedavne terorističke napade u Beču. Nadamo se da će Zapad konačno poslušati upozorenja o pravoj prirodi kosovske „državnosti" i prekinuti da podržavaju one koji su na sve spremni radi političkih ciljeva - zaključilo je ministarstvo.

Ročišta o slučaju bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija održana su danas u Hagu. Tači je izjavio da se ne slaže sa optužbama i da nije kriv.

Specijalni sud je 6. novembra potvrdio optužnicu za ratne zločine 1998-1999 godine protiv Tačija, a on je 7. novembra podneo ostavku. Kasnije je uhapšen i priveden u Hag.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)