HAG SAOPŠTIO: Prva statusna konferencija za Tačija 18. novembra

Tanjug

12. 11. 2020. u 09:40

PRVA statusna konferencija u procesu protiv jednog od članova Glavnog štaba OVK Hašima Tačija zakazana je za 18. novembar pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu, najavljeno je danas iz te institucije.

ХАГ САОПШТИО: Прва статусна конференција за Тачија 18. новембра

Foto: Printscreen

Na statusnoj konferenciji se raspravljaju procesna pitanja u vezi sa dokazima za predstojeće suđenje, govoriće se i o njegovom pritvoru, jer sunjegovi advokati najavili da će tražiti da se brani sa slobode.

Tači se u ponedeljak prvi put pojavio pred sudijom za prethodni postupak i negirao krivicu po svih 10 tačaka optužnice, koja ga zajedno sa Kadrijem Veseljijem, Jakupom Krasnićijem i Redžepom Seljimijem tereti po raznim vidovima krivične odgovornosti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti u udruženom zločinačkom poduhvatu.

Sva četvorica se nalaze na jednoj optužnci Specijalizovanog tužioca Džeka Smita i terete se za niz ratnih zločina među kojima je i oko 100 ubistava Srba, Roma i Albanaca, političkih protivnika.

Tači je, nakon hapšenja u Prištini, stigao u pritvorsku jedinicu u Hag 5. novembra.

Prethodno je podneo ostavku na mesto predsednika tzv. Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)