MALI: Đilas misli da je pametniji od Eurostata

Novosti online

14. 11. 2020. u 15:03

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) reagovao je na današnje saopštenje Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, političara koji iznova pokazuje svoje neznanje o osnovama ekonomije.

МАЛИ: Ђилас мисли да је паметнији од Еуростата

TANjUG

- Dragan Đilas misli da je pametniji od Eurostata, a istina je da nema pojma. Juče je objavljen njihov najnoviji izveštaj za treći kvartal ove godine, koji prikazuje privredni rast zemalja članica Evropske unije, a u kome se vidi da sve navedene zemlje imaju mnogo veći pad privredne aktivnosti nego Srbija. Naša zemlja, prema podacima Zavoda za statistiku, ima tek blagi pad od 1,3%. Podaci o privrednom rastu Republike Srbije, koje obrađuje Republički zavod za statitiku, dobijaju se po apsolutno identičnoj metodologiji koju koristi Eurostat, a naš sistem nacionalnih računa u potpunosti je usaglašen sa važećim međunarodnim standardima. Dakle, podaci su potpuno uporedivi, ali izgleda da Dragan Đilas to ne može da razume, jer ne zna kako sistem funkcioniše. Dobro je da nema mogućnost da odlučuje o bilo čemu, jer bi njegovo neznanje pomešano sa lopovlukom ponovo dovelo našu zemlju pred bankrot – rekao je ministar Siniša Mali i dodao da podatke o privrednom rastu Republike Srbije Zavod za statistiku šalje Evropskom zavodu za statistiku, koji ih potom objavljuje u svojoj bazi.

 
Mali kaže da Đilas ne može da podnese dobre ekonomske rezultate koje Srbija postiže, te da zato koristi dobro oprobani recept i služi se lažima.
 
- Ovim informacijama koje pokušavaju da poture, uspevaju samo da još jednom potvrde svoju nestručnost, ali i da su ljubomorni na rezultate naše odgovorne ekonomske politike. Verujem da ih je posebno pogodila činjenica, da za razliku od njih, nismo potonuli u nepovrat i da vodimo računa o uvećanju životnog standarda građana. Zato će od 1. januara, uprkos krizi, biti povećane penzije, minimalne zarade, ali i plate u javnom sektoru, a sledeće nedelje isplaćeno po 10.000 dinara zdravstvenim radnicima, koji se mesecima bore protiv virusa korona - naveo je ministar.
 
Mali objašnjava da su jedine rupe o kojima može da se priča, rupe koje su nam ostavili za vreme njihove vladavine, zbog čega smo bili prinuđeni na teške mere.
 
- Mi ne zaboravljamo, a ne zaboravlja ni narod kako je životario za vreme vladavine Đilasa i njegove kamarile. Njih mnogo boli što su i bez ideje i daleko od fotelje. Naš plan, u izuzetno teškim uslovima zbog posledica koje ostavlja pandemija virusa korona, očigledno je urodio plodom i od njega ne odustajemo. Cilj je da iz ove situacije izađemo sa što manje posledica i da u što kraćem vremenu podignemo našu ekonomiju, a to znači i da podignemo penzije i plate - rekao je Mali.
 
Mali je ponovio da je Đilas neupeli pokušaj političara kome smetaju rezultati Srbije, ali da više nikada neće proći politika obmane, laži i otimanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024