(NE)PRAVDA

Snežana Rovčanin Tomković

16. 11. 2020. u 11:13

OD dva različita mišljenja uvek pobeđuje bučnije.

(НЕ)ПРАВДА

Novosti

Ova misao Čarlsa Darvina, u poslednje dve decenije, potvrđivala se u slučaju potiskivanja zločina donedavnog predsednika lažne države Hašima Tačija i njegove eskadrile u terorističkoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Ogromna političko-medijska propaganda bila je toliko bučna da se i najglasniji jecaji porodica žrtava - nisu čuli. Baš kao što je u svom izveštaju pred Savetom Evrope naveo švajcarski senator Dik Marti, da je "na osnovu zločina srpskih snaga stvoreno raspoloženje zasnovano na pretpostavci da su krivci na samo jednoj strani, a žrtve na drugoj, ali u stvarnosti nije tako".

I baš na osnovu njegovog istraživanja o trgovini organima i drugim nedelima pripadnika OVK, gde tvrdi da "ne sme biti jedne pravde za pobednike, a druge za gubitnike, već da svi kriminalci, bez obzira na njihovu političku ulogu, moraju odgovarati", prošle nedelje u sudnici Specijalnog suda u Hagu gledali smo Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija zbog blizu 100 ubistava, progona, mučenja, kidnapovanja najmanje 400 civila... Iste one koji su uniformu OVK ubrzo zamenili funkcionerskim odelima i preselili se za pregovaračke stolove širom sveta. A, većina na to zažmurila.

I tokom prvog izlaska pred sud pozivali su se na veze sa Zapadom, citirali Džozefa Bajdena, koji je Tačija uporedio sa Džordžom Vašingtonom. Možda je naznaka da je propaganda makar malo splasnula, hladni odgovor Alena Tigera iz tužilačkog tima:

- Pozvaću ga i pitati da li je, kada je to izgovarao, znao za zločine iz optužnice.

Ipak, treba biti oprezan i ne nadati se previše. Jer, "zmije" su se izmigoljile od pravde Tribunala u Hagu. Sada ostaje drugi čin, da se vidi da li je pravda, u slučaju OVK, i bukvalno spora ali dostižna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili