BAJDEN SE ODRIČE TAČIJA: Nije znao da je ratni zločinac?

Tanjug

18. 11. 2020. u 17:12

SVE prethodne izjave koje je Džo Bajden dao o Hašimu Tačiju date su bez znanja o tome šta se nalazi u istrazi ili u optužbama pred Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, kaže bivši zvaničnik Stejt departmenta i Saveta za nacionalnu bezbednost Bertrand Braun.

БАЈДЕН СЕ ОДРИЧЕ ТАЧИЈА: Није знао да је ратни злочинац?

Foto: AP Photo/Andrew Harnik/Printscreen

- U diplomatiji, mi se susrećemo sa različitim ljudima i izgovaramo razne prigodne stvari. Pogledi i izjave se uvek mogu promeniti kada se dobiju nove informacije - kaže Braun, na pitanje kako vidi svojevremenu Bajdenovu izjavu da je Tači "kosovski Džordž Vašington".

Kada je reč o izjavi Hašima Tačija i zvaničnika takozvane OVK ispred Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova da je upravo ova oružana formacija stvorila državu Kosovo zajedno sa SAD, NATO i EU, Braun kaže da su zločini koji se Tačiju i ostalima stavljaju na teret "počinjeni bez znanja i bez ikakve podrške američke vlade".

- Ratni zločini i zločini protiv čovečnosti su nedopustivi, bez obzira na političku motivaciju počinilaca - naglasio je Braun.

On ukazuje da su Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo Kosova formirani za vreme Obamine administracije, kada je Džo Bajden bio potpredsednik, uz snažnu političku i finansijsku podršku američke vlade.

- Američka vlada, u svim skorašnjim administracijama, aktivno je podržavala istrage, procesuiranje i kažnjavanje ratnih zločina, bez obzira ko ih je i gde počinio - istakao je Braun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (14)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024