LUKAŠENKO IZJAVIO SAUČEŠĆE VUČIĆU: Preminuo je mudar i plemenit čovek, koji se u potpunosti posvetio nesebičnom služenju Bogu i svom narodu

Tanjug

21. 11. 2020. u 15:01

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izrazio je saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

ЛУКАШЕНКО ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ ВУЧИЋУ: Преминуо је мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу и свом народу

AP Photo

Lukašenko je u pismu saučešća istakao da je preminuo vrlo mudar i plemenit čovek, koji se u potpunosti posvetio nesebičnom služenju Bogu, otadžbini i svom narodu.

Naveo je da je, dok je Irinej bio na čelu Srpske pravoslavne crkve, Srbija postigla značajne rezultate u jačanju suvereniteta i nezavisnosti, građanskog mira i stabilnosti, očuvanju duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa.

- U svemu tome vidim veliku ličnu ulogu patrijarha Irineja - naveo je Lukašenko.

Istakao je da je pravoslavna vera jedan od temelja bliskosti naroda dve zemlje.

- Veoma sam zahvalan njegovoj svetosti na naporima koje je učinio da proširi i razvije prijateljstvo i saradnju Belorusije i Srbije. Sećanje na patrijarha Irinu zauvek će ostati u našim srcima - naglasio je beloruski predsednkik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (77)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)