POSLE INCIDENTA U CENTRU GRAČANICE: Srđan Popović – Srbi su uplašeni, policija i KFOR da pojačaju prisustvo

D. ZEČEVIĆ

21. 11. 2020. u 17:33

KONSTATUJUĆI da se od postavljanja bilborda sa amblemom “UĆK” i natpisom “Sloboda ima ime” incidenti u opštini Gračanica nažalost nastavljaju pokušajem paljenja srpske zastave, predsednik opštine Srđan Popović istakao je u izjavi “Novostima” da će od KFOR-a i kosovske policije zatražiti da pojačaju svoje prisustvo na ovom području.

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ ГРАЧАНИЦЕ: Срђан Поповић – Срби су уплашени, полиција и КФОР да појачају присуство

Foto: D. Zečević

Istovremeno, predsednik Popović opominje da je stanovništvo ovog dela Kosmeta uplašeno i da zbog toga od bezbednosnih struktura zahteva da pronalaze vinovnike incidenata i sačuvaju stanvništvo.

- Naša obaveza je da od nadležnih bezbednosnih struktura zahtevamo da obavljaju svoj posao, a na nama da pozivamo na mir i budemo sa svojim narodom - rekao je predsednik Popović najavljujući da će se obratiti i stranim ambasadama, kao i OEBS-u i svim organizacijama koje su, kako naglašava, dužne da brinu o bezbednosti Srba na ovom prostoru.

I dok podseća da je u petak uveče grupa albanskih mladića pokušala da zapali srpsku zastavu kraj spomenika Milošu Obiliću, Popović naglašava da je serija incidenata na ovom području započela pre nedelju dana kada je kraj puta u selu Kišnica osvanuo bilbord sa amblemom “UĆK” i natpisom “Sloboda ima ime”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista