"OVK NEĆE ODUSTATI OD TERORIZMA": Francuski sudija otkriva - sudija iz Haga mi je rekao jednu stvar!

Novosti online

21. 11. 2020. u 21:38

ŽAK Ogar, penzionisani francuski pukovnik otkriva da mu je još pre četiri godine, jedan od sudija iz Specijalnog suda u Hagu, rekao da su se mnogi svedoci protiv OVK povukli iz straha od odmazde, dok su neki nestali, a drugi bili žrtve nesreća.

ОВК НЕЋЕ ОДУСТАТИ ОД ТЕРОРИЗМА: Француски судија открива - судија из Хага ми је рекао једну ствар!

Foto G. Čvorović

- Nadam se da će se trenutni postupak u Hagu završiti i da sud, sudije i svedoci neće biti pod političkim pritiskom. Pravda se mora deliti na nezavisan i nepristrasan način. Pre četiri godine, prišao mi je sudija koji mi je tada rekao da će se ovi procesi odvijati u Hagu umesto u Prištini iz bezbednosnih razloga - naveo je Ogar.

Penzionisani francuski pukovnik navodi da mu je sudija tada rekao da su "neki svedoci nestali, drugi su bili žrtve nesreća, a treći su se povukli iz straha od odmazde od OVK".

- OVK nije odustala od terorizma i očigledno da ta organizacija ne želi da se ova suđenja završe osuđujućom presudom njenih lidera, pre svega Tačija. OVK će učiniti sve da izbegne osude koje očekuju svi pošteni ljudi.

Na pitanje da li bi lično išao u Hag da svedoči, Ogar kaže:

- Što se mene tiče, tada sam sudiji ukazao da sam očigledno na raspolaganju sudu ako želi moje svedočenje.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada