„KIPAR ISKREN PRIJATELJ“: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Elijadisa

Tanjug

26. 11. 2020. u 11:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kipra Konstantinosa Elijadisa i zahvalio mu što je svojim diplomatskim radom doprineo jačanju odnosa dveju zemalja, navodeći da je Kipar iskren prijatelj Srbije.

„КИПАР ИСКРЕН ПРИЈАТЕЉ“: Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Елијадиса

Foto: Printskrin

Predsednik Vučić je podsetio da je tokom mandata ambasadora Elijadisa predsednik Anastasijadis posetio našu zemlju i da je održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

On je, takođe, izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove sednice tog Saveta, kao prilike da se obogati srpsko-kiparska saradnja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj, koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši ujedno na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

Takođe je zahvalio i na podršci koju ta zemlja pruža našem putu ka EU.

Ambasador Elijadis je predsednika Vučića obavestio o dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu.


Dvojica sagovornika su se saglasili da se Srbija i Kipar zalažu za postizanje rešenja uz poštovanje međunarodnog prava, kao i da obe zemlje svojim delovanjem na međunarodnoj političkoj sceni žele da doprinesu miru i stabilnosti u svetu i ekonomskom napretku.

Ambasador Elijadis je zahvalio Srbiji što učestvuje u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Elijadisa da prenese njegove pozdrave predsedniku Anastasijadisu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada