NOGO PRETI VUČIĆEVOJ DECI: Premijerka i funkcioneri vlasti osudili izjavu bivšeg čelnika Dveri i zatražili reakciju nadležnih

V. M.

26. 11. 2020. u 18:10

PREMIJERKA Ana Brnabić, kao i brojni drugi funkcioneri SNS i vladajuće koalicije, osudili su danas pretnje koje je bivši član Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

НОГО ПРЕТИ ВУЧИЋЕВОЈ ДЕЦИ: Премијерка и функционери власти осудили изјаву бившег челника Двери и затражили реакцију надлежних

Foto: Jutjub/SRBIN. info

- Zahtevam i očekujem od nadležnih institucija da hitno reaguju. Reč je o čoveku koji se dičio nošenjem vešala na Terazijama, pretio smrću i ranije, pre samo par meseci nosio improvizovanu pušku ispred Narodne skupštine, a što je sve samo delić širokog opusa ovog politički nesrećnog čoveka - kazala je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da, pošto ni u jednom od tih slučajeva nije bilo adekvatne reakcije, "danas ovaj talac sopstvenog ludila ide korak dalje i otvoreno, bez ikakve zadrške, preti čitavoj jednoj porodici":

- Konačno, očekujem i da nadležne zdravstvene institucije, u meri u kojoj je to moguće, pomognu gospodinu Nogu, jer je više nego očigledno da mu je ta pomoć preko potrebna.

Nogo, koji je i ranije bio u centru pažnje zbog sličnih izjava, a navodno je predvodio i ekstremne desničare na nasilnim protestima ispred Skupštine, rekao je, u emisiji "Bez ustručavanja" da će Vučić i njegova porodica, "od najstarijih, roditelja predsednika, pa do najmlađih Milice, Danila i Vukana", imati "tragičan kraj".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je će, bude li se ćutalo na ove pretnje "svi koji sada ćute dočekati da i njihovu decu ubijaju u medijima":

- Kukavica koja je ispred sebe gurala decu da upadaju u Skupštinu Srbije, sada bi da ubije i Vučićevu decu. Svaki dan neki šljam poželi smrt Vučiću i njegovoj porodici, i to postaje uobičajeno ponašanje koje se i ne komentariše. Nije ovo više pitanje samo za psihijatra, ovo je pitanje za pravosuđe.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao da je očekuje reakciju EU i Evropskog parlamenta "koji drže lekcije Srbiji o demokratiji, slobodi govora i medija":

- Sada je prilika da Tanja Fajon i ostali dežurni napadači na Srbiju reaguju na ovakve pretnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije