PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Pitanje je koliko daleko će Zaev da ide

Tanjug

29. 11. 2020. u 23:54

PREDSEDNIK Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je večeras da premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nije politička neznalica i da zna da njegove nedavne izjave o Bugarskoj nisu tačne, ali da mu treba pristanak Sofije za započinjanje pregovora o članstvu u EU.

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Питање је колико далеко ће Заев да иде

AP Photo

Dačić je u emisiji Hit tvit na tv Pink rekao da je drugo pitanje koliko će daleko u tome Zaev da ide.

Dačić je tako reagovao na izjavu Zaeva da je Jugoslavija kriva što je razdvojila Makedoniju od Bugarske i da je tokom Drugog svetskog rata u toj zemlji bila neka bugarska administracija.

"Ali nemojte bugarsku okupaciju da proglašavate za administraciju. Bugari su bili na strani Hitlerove nacističke Nemačke i mi sa juga znamo koliko su teški bili bugarski zločini. Oni time pljuju na svoju antifašističku borbu. Evo Jugoslavije više nema, šta čekate. Ako su toliko bili željni da se zagrle, ne bi čekali 2020", rekao je Dačić.

Dačić je dodao i da ne bi voleo da neko pomisli da žali za Jugoslavijom koju, kako kaže, voli, ali je naveo da je dan kada je stvorena bio nesrećan dan za srpski narod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)