DALIBOR JEVTIĆ: Srbima na KiM ugroženo pravo na život

D. Z.

10. 12. 2020. u 20:13

ISTIČUĆI da i ovog 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, želi da ukaže na činjenicu da se na bolji i vidljiviji način mora raditi na zaštiti ljudskih prava, pogotovo kada su u pitanju povratnici, Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice u tzv. kosovskoj Vladi naglasio je da broj od 58 nedavnih incidenata ukazuje na to da jedno od osnovnih ljudskih prava na Kosovu, pravo na život-ugroženo.

ДАЛИБОР ЈЕВТИЋ: Србима на КиМ угрожено право на живот

Foto: Novosti arhiva

- I ne samo to, moramo rešiti još mnoge probleme a neki među većim problemima je i problem sa uzurpiranom imovinom- kazao je ministar Jevtić povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Jevtić je rekao da težnja svakog društva za boljim ekonomskim statusom i stvaranju boljih uslova za život mora biti praćena poštovanjem ljudskih prava, jer bez ovog segmenta ma koliko društvo napredovalo u ostalim oblastima, njegov napredak neće biti potpun.

On je takođe napomenuo da 10. decembar ne sme biti jedini dan kada će svi u glas govoriti o poštovanju ljudskih prava, jer na taj način se ne može postići cilj kome se teži a to je unapređenje ove oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili