PRED SUDOM MUSTAFA I TAČI: Danas treća statusna konferencija u Hagu

S. S. R.

14. 12. 2020. u 06:47

U SPECIJALNOM sudu za zločine na KiM danas treba da se održi treća statusna konferencija u procesu protiv nekadašnjeg komandanta u OVK Saljiha Mustafe, optuženog za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Zlaš.

ПРЕД СУДОМ МУСТАФА И ТАЧИ: Данас трећа статусна конференција у Хагу

Foto: Printscreen

Među temama treba da bude i obelodanjivanje dokaza tužilaštva Mustafinoj odbrani, kako optužujućih tako i onih u njegovu korist. Tim tužilaca tražio je zaštitu svedoka i žrtava.

Mustafa je prvi pripadnik OVK koji je uhapšen i odveden u Hag 24. septembra. On se tereti da snosi ličnu krivičnu odgovornost, ali i kao pretpostavljeni, za zločine koje su od 1. do 19. aprila 1999. počinili pripadnici OVK nad najmanje šest zatvorenika na imanju u Zlapu koje je bilo improvizovani zatvor. Navodi se i da je jedan zatvorenik ubijen.

Inače, ove nedelje i to 17. decembra biće održavana još jedna statusna konferencija u slučaju Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija koje se terete za ratne i zločine protiv čovečnosti nad najmanje 407 zarobljenika u 34 pritvora OVK na KiM i u severnoj Albaniji i najmanje 98 ubistava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)