PRED SUDOM MUSTAFA I TAČI: Danas treća statusna konferencija u Hagu

S. S. R.

14. 12. 2020. u 06:47

U SPECIJALNOM sudu za zločine na KiM danas treba da se održi treća statusna konferencija u procesu protiv nekadašnjeg komandanta u OVK Saljiha Mustafe, optuženog za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Zlaš.

ПРЕД СУДОМ МУСТАФА И ТАЧИ: Данас трећа статусна конференција у Хагу

Foto: Printscreen

Među temama treba da bude i obelodanjivanje dokaza tužilaštva Mustafinoj odbrani, kako optužujućih tako i onih u njegovu korist. Tim tužilaca tražio je zaštitu svedoka i žrtava.

Mustafa je prvi pripadnik OVK koji je uhapšen i odveden u Hag 24. septembra. On se tereti da snosi ličnu krivičnu odgovornost, ali i kao pretpostavljeni, za zločine koje su od 1. do 19. aprila 1999. počinili pripadnici OVK nad najmanje šest zatvorenika na imanju u Zlapu koje je bilo improvizovani zatvor. Navodi se i da je jedan zatvorenik ubijen.

Inače, ove nedelje i to 17. decembra biće održavana još jedna statusna konferencija u slučaju Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija koje se terete za ratne i zločine protiv čovečnosti nad najmanje 407 zarobljenika u 34 pritvora OVK na KiM i u severnoj Albaniji i najmanje 98 ubistava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!