ODGOVOR SILE NA PROSTAKLUK: Lazanski objasnio zašto su Rusi zavrnuli gas BiH (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2020. u 16:45

AMBASADOR Srbije u Ruskoj Federaciji, Miroslav Lazanski izjavio je u jutarnjem programu Hepi televizije da je potez dva člana Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da otkažu sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom bio ,,prostakluk".

ОДГОВОР СИЛЕ НА ПРОСТАКЛУК: Лазански објаснио зашто су Руси заврнули гас БиХ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ovo u Sarajevu je bio prostakluk. Poseta je bila unapred najavljena, a da odustanu pet minuta pre sastanka... To je Sarajevo - izjavio je diplomata.

Lazanski je prokomentarisao i to što je "gasna groznica" juče tresla Sarajevo. 

- Velika sila ima celi instrumentarij načina kako da vas upozori da nekakvo ponašanje ili da nekakav korak nije baš prijateljski - izjavio je Lazanski i dodao da smatra da je potez Šefika Džaferovića i Željka Komšića naručen sa strane.

Prvobitna informacija da će Moskva prepoloviti količine isporučenog gasa BiH promenila se kada je ministar energije FBiH umirivao građane da neće ostati bez gasa usred zime.

Lazanski je, komentarišući posetu Lavrova Hrvatskoj, rekao da Hrvatska zna da je ruski gas jeftiniji i da Hrvati planiraju da remont određenih borbenih sredstava izvrši uz rusku pomoć, te da, sa druge strane, Rusija ima interes na Jadranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)